Koreansk kyckling
Koreansk kyckling
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Koreansk kyckling

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Stark och söt kycklingrätt, som också kan tillagas med nötkött. Serveras med sallad eller ris.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 250 g kycklinglår utan skinn
  • 250 g kycklingbröst
  • 0,5 dl brunt socker
  • 0,5 dl sojasås
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5 hackad röd lök
  • 1 jalapeno, hackad
  • 1.5 cm färsk ingefära, skalad och riven
  • 1 msk risvinsvinäger, kryddat
  • 1 msk sesamfrön
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Servera till sallad eller ris/nudlar. Alternativt ha det i ett burrito eller tacobröd
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda socker, soja, röd lök, jalapeno, ingefära, vinäger och sesamfrön i en liten skål.
  • 2. Lägg kycklingen i grytan. Täck med såsen.
  • 3. Koka på låg i 6-8 timmar. När det är 30 minuter kvar, dela kyckllingen i mindre bitar och koka utan lock så tjocknar såsen lite.
Information

Per portion: 225,3 kalorier, 6,2 g fett, 15,7 g kolhydrater, 7 g fibrer, 16,7 g protein.