Krämig räksoppa med koriander
Krämig räksoppa med koriander
  • 4
  • 30m
  • 4h

Krämig räksoppa med koriander

En god, stärkande och näringsrik räksoppa.

Recept av Phil Vickery.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2,5 dl vatten
  • 3 rågade msk mjöl
  • 1 kyckling buljongtärning
  • 5 msk kallt vatten
  • 2 stora potatisar, skalade och skurna i tärningar
  • 3 dl mjölk
  • 2 stora lökar, grovhackade
  • 200 g tinade och skalade räkor
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 msk hackad färsk koriander
  • 200 g gröna bönor, skurna i 1 cm bitar
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 200 g majskorn (burk)
  • Hackad, färsk persilja att garnera med
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda 2,5 dl vatten, buljongtärning, potatis, lök, vitlök, bönor och majskorn i en kastrull och värm försiktigt (eller använd Sauté Crock-Pot® slow cooker på spishällen).
  • 2. Blanda samman mjölet och 5 msk vatten till en tunn smet och rör ner i kastrullen. Krydda med salt och peppar.
  • 3. Häll över kastrullens innehåll i stengodsgrytan och placera på basen och koka på Låg inställning i 4 timmar eller på Hög inställning i 2-3 timmar. Efter den tiden, tag bort locket och vrid upp värmen till Hög inställning och tillsätt mjölken, räkorna och koriander och koka i ytterligare 1 timme.
  • 4. Servera med mycket hackad persilja.