Hela familjens favorit! Jordnötssmör är en spännande “krydda” som passar i många sammanhang.

Foto: I Sannas panna

5 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 8 skinnfria kycklinglår
  • 1 stor potatis, skuren i bitar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 100 g jordnötssmör med bitar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1½ tsk mald spiskummin
  • ½ tsk milt chilipulver
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk sojasås
  • Hackade saltade jordnötter till garnering
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg kycklingen i din Crock-Pot och arrangera potatisen runt kanterna.
  • Blanda i en skål lök, vitlök, jordnötssmör och vetemjöl och tillsätt gradvis tomaterna, blanda ordentligt till en tjock sås.
  • Rör därefter i spiskummin, chili, socker, gurkmeja och sojasås.
  • Häll såsen över kycklingen.
  • Koka på Låg i 5-6 timmar eller 3 timmar på Hög.
  • Strö över hackade jordnötter.

Diskussion om Kryddig jordnötskyckling

5 tankar om “Kryddig jordnötskyckling

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Berusad Kyckling i Crock-Pot

schedule6 h i Crock-Pot

3.8 / 5. 32

Vitlökskyckling från Toscana

schedule6h

4 / 5. 350

Catalina-kyckling

schedule6h

4 / 5. 61

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept