Hela familjens favorit! Jordnötssmör är en spännande “krydda” som passar i många sammanhang.
Foto: I Sannas panna
5 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 8 skinnfria kycklinglår
- 1 stor potatis, skuren i bitar
- 400 g krossade tomater
- 1 lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 100 g jordnötssmör med bitar
- 1 msk vetemjöl
- 1½ tsk mald spiskummin
- ½ tsk milt chilipulver
- 1 tsk farinsocker
- 1 tsk gurkmeja
- 1 msk sojasås
- Hackade saltade jordnötter till garnering
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg kycklingen i din Crock-Pot och arrangera potatisen runt kanterna.
- Blanda i en skål lök, vitlök, jordnötssmör och vetemjöl och tillsätt gradvis tomaterna, blanda ordentligt till en tjock sås.
- Rör därefter i spiskummin, chili, socker, gurkmeja och sojasås.
- Häll såsen över kycklingen.
- Koka på Låg i 5-6 timmar eller 3 timmar på Hög.
- Strö över hackade jordnötter.
Diskussion om Kryddig jordnötskyckling
5 tankar om “Kryddig jordnötskyckling”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Lagar detta nu. Luktar väldigt gott. Skulle beskriva lukten lite som jordnötssåsen på kinabox
På bilden ser det mer ut som kycklinglårfilé – är det det du använder? Tänkte testa denna idag 🙂
Ja det är det bästa att använda.
Om man vill göra denna i expressen. Kör man på poultry eller meat/Steaw. Och hur lång tid..
Hej!
Meat/Poultry och Soup/stew är förinställda tider på tryckkokning (ca 35 min på hög effekt)
Testa gärna dessa knappar och meddela oss om resultatet blev bra.