Kryddig jordnötskyckling
Kryddig jordnötskyckling
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Kryddig jordnötskyckling

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Hela familjens favorit! Jordnötssmör är en spännande “krydda” som passar i många sammanhang.

Foto: I Sannas panna

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 8 skinnfria kycklinglår
  • 1 stor potatis, skuren i bitar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 100 g jordnötssmör med bitar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1½ tsk mald spiskummin
  • ½ tsk milt chilipulver
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk sojasås
  • Hackade saltade jordnötter till garnering
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg kycklingen i din Crock-Pot och arrangera potatisen runt kanterna.
  • 2. Blanda i en skål lök, vitlök, jordnötssmör och vetemjöl och tillsätt gradvis tomaterna, blanda ordentligt till en tjock sås.
  • 3. Rör därefter i spiskummin, chili, socker, gurkmeja och sojasås.
  • 4. Häll såsen över kycklingen.
  • 5. Koka på Låg i 5-6 timmar eller 3 timmar på Hög.
  • 6. Strö över hackade jordnötter.