Kyckling med vitlök, örter och ris. Allt-i-ett
Kyckling med vitlök, örter och ris. Allt-i-ett
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 15m tillagningstid

Kyckling med vitlök, örter och ris. Allt-i-ett

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna rätt lagas snabbt och lätt i expresskokaren och kommer att älskas av hela familjen. På endast 15 minuter är middagen färdig och ni kan njuta av en hälsosam måltid med fluffigt och perfekt kryddat ris och en smakfull och saftig kyckling. Receptet kan enkelt dubbleras om man vill laga till många.

Originalreceptet kommer från theflavoursofkitchen.com

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 kycklingfiléer
  • 3,5 dl basmatiris
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 stor lök
  • 1,5 msk finhackad vitlök
  • 1,5 msk blandade örter (oregano, timjan, persilja)
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk chilipulver
  • Salt & peppar efter smak
  • 1 msk citronsaft
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Riven parmesanost
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Mät upp riset och skölj till vattnet är klart. Häll av vattnet och låt det stå och dra lite.
  • 2. Mät upp kycklingbuljongen och håll den varm.
  • 3. Blanda salt, peppar, 1 tsk chilipulver och citronsaften med kycklingen.
  • 4. Starta Crock-Pot Expressen på Brown/Saute.
  • 5. När grytan är varm, häll i oljan.
  • 6. Bryn de kryddade kycklingfiléerna 2-3 minuter på varje sida i den upphettade oljan. När de fått fin färg, ta upp dem och lägg åt sidan.
  • 7. Tillsätt smör och stek den hackade löken. När den är mjuk och genomskinlig, stek även den hackade vitlöken i 30 sek.
  • 8. Lägg till örter, paprikapulver, 1 tsk chilipulver och blanda väl.
  • 9. Tillsätt det sköljda riset och stek det under omrörning ca 2-3 minuter. (Detta steg är helt valfritt, hoppa över om du vill)
  • 10. Tillsätt den varma kycklingbuljongen och smaka av med salt och peppar.
  • 11. Placera kycklingen ovanpå riset.
  • 12. Stoppa stekfunktionen, sätt på locket och välj Manual, högt tryck i 8 minuter. Tryck start.
  • 13. Släpp trycket naturligt i 10 minuter, släpp eventuellt kvarvarande tryck och öppna locket.
  • 14. Låt allt stå i ytterligare 10 minuter, blanda sedan ordentligt och toppa med parmesanost och persilja.
Information

Gott att servera färsk smörstekt sparris till.