Kycklinggryta med grön chili
Kycklinggryta med grön chili
  • 8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Kycklinggryta med grön chili

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Det här receptet är egentligen enchiladas med grön chilikyckling men jag använde ris istället för tortilla.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 750 g ben- och skinnfria kycklingbröst
  • salt och peppar
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 liten lök, tärnad
  • 1 poblano-peppar, tärnad
  • 1 påse (Santa Maria) Enchilada Spice Mix utrörda i lite olja
  • 2 dl gräddfil
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 5 dl riven cheddarost
  • 3 st salladslökar
  • 8 dl varmt kokt ris
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg kycklingbrösten i slowcookern. Strö salt, peppar, vitlökspulver, lökpulver och chilipulver över kycklingen. Tillsätt löken och poblanopeppar . Häll över enchilada-kryddblandningen.
  • 2. Lägg på locket och koka i 6-8 timmar på låg inställning.
  • 3. När tillagningstiden är klar, riv isär kycklingen med två gafflar. Tillsätt gräddfil, hälften av osten och salladslöken. Blanda.
  • 4. Tillsätt det kokta riset och rör om. Strö över den återstående osten.
  • 5. Sätt tillbaka locket och koka i ytterligare 15 minuter eller tills osten är smält. Om ditt ris har svalnat och inte varmt, måste du koka i ca 45 minuter.
Information

Jag har provat att lägga i okokt ris från början, med lite extra vatten i. Det har också fungerat bra.