Mustig gryta, härligt doftande av rosmarin.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1,5 kg grytkött av lamm
- 3 msk rapsolja
- 1 msk farinsocker
- 2 burkar hela tomater
- 1 dl vatten
- 2 msk konc kalvfond
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 lagerblad
- 2-3 kvistar färsk rosmarin
- 3 burkar stora vita bönor
- 200 g sugarsnaps eller haricots verts
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Bryn dem i omgångar i oljan i en stekpanna, strö över sockret och skaka runt köttbitarna tills sockret har kristalliserats. och lägg över i grytan efterhand.
- Häll i tomaterna med sitt spad, kalvfond, vitlök, lagerblad och rosmarin. Salta och peppra. Koka på låg i 6-7 tim.
- Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll i dem i grytan tillsammans med sugar snaps och resten av rosmarinen. Koka en stund tills allt är varmt.
Diskussion om Lammgryta med vita bönor och sugarsnaps
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Pepparrotskött
schedule8 timmar på låg
Skinkstek med äpple, cider och grädde
schedule6-7 timmar på låg
Köttgryta med honung och balsamico – Express
schedule28m
Mer recept med Lamm
som huvudingrediens
Muckalica – Serbisk köttgryta
schedule40+10 min
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept