Lammgryta med vita bönor och sugarsnaps
Lammgryta med vita bönor och sugarsnaps
  • 8
  • 15m
  • 6h

Lammgryta med vita bönor och sugarsnaps

Mustig gryta, härligt doftande av rosmarin

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,5 kg grytkött av lamm
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk farinsocker
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 msk konc kalvfond
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 lagerblad
  • 2-3 kvistar färsk rosmarin
  • 3 burkar stora vita bönor
  • 200 g sugarsnaps eller haricots verts
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Bryn dem i omgångar i oljan i en stekpanna, strö över sockret och skaka runt köttbitarna tills sockret har kristalliserats. och lägg över i grytan efterhand.
  • 2. Häll i tomaterna med sitt spad, kalvfond, vitlök, lagerblad och rosmarin. Salta och peppra. Koka på låg i 6-7 tim.
  • 3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll i dem i grytan tillsammans med sugar snaps och resten av rosmarinen. Koka en stund tills allt är varmt.