Lasagne
Lasagne
  • 8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Lasagne

Lasagne är typisk söndagsmat hos oss och senast provade vi att tillaga lasagne i Crock-Pot. Annorlunda, kul och skönt att göra lasagne på det sättet. Om du även gör köttfärssåsen i Crock-Poten så får du en riktigt god och långkokt köttfärssås. Självklart fungerar det även med annan köttfärssås.

Recept från Mat-ro

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Köttfärssås:
  • 5 hg köttfärs
  • salt, svartpeppar
  • 1 morot
  • 400 g krossade tomater
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1,5 msk kalvfond
  • 0,5-1 dl vatten
  • 0,5 msk torkad oregano
  • lasagneplattor
  • ostsås (se ingredienser nedan)
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn köttfärsen i en stekpanna, salta o peppra. Lägg över i en Crockpot-gryta. Riv moroten och lägg ner i grytan. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kalvfond, vatten och oregano. Rör om ordentligt. Sätt på låg värme i 4 timmar.
  • 2. Gör ostsås, se recept nedan
  • 3. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i Crock-pot-grytan. Avsluta med ett lager köttfärssås och ostsås. Tillaga på låg temperatur i 2-3 timmar. Håll koll att det inte blir för torrt. Eventuellt kan du strö riven ost på lasagnen när ca en timme återstår.
Information

Ostsås
1 l mjölk
100 g smör
1 dl vetemjöl
3 dl riven ost
salt o peppar

Värm upp mjölken vid sidan. Smält smöret och pudra över mjölet. Rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt. Slå i hälften av den varma mjölken och rör om så det blir slätt och fint. Slå i resten och vispa om. Låt sjuda sakta i ca 5 minuter. Dra kastrullen från värmen och rör ner osten. Smaka av med salt o peppar.