Äntligen! En supergod lussebullskaka lagom till advent ? så himla smidigt att göra och du slipper passa ugnen med plåtar som när du bakar lussekatter. Det är torrjäst som är tricket. Försökte med färsk jäst, den tog 10 h och blev katastrof. ??
Den jäser bara en gång också så ladda inför första advent med glögg, pepparkakor och lussebullskaka ❤️??
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 6-7 dl vetemjöl special
- 0,5 påse torrjäst
- 1 dl socker
- 2 dl mjölk
- 0,5 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 125 g Kesella
- 1 g saffran (2 påsar)
- 100 gr smör
- 1 dl socker
- 1 tsk kardemumma
- Pärlsocker
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blanda 6- 7 dl vetemjöl med 0, 5 påse torrjäst. Blanda i 1 dl socker och en nypa salt.
- Värm smör, mjölk, grädde och saffran i en kastrull. Blanda i Kesella och rör runt ordentligt.
- Blanda ner gräddblandningen i mjölblandningen och knåda ihop degen. Jäs i ca 45-60 minuter under duk.
- Knåda ihop degen efter jäsning och kavla ut degen till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop degen. Skär ca 8 bitar och lägg ner i din bakplåtspapperklädda Crockpot.
- Strö över russin och pärlsocker och sätt på locket med en träslev under locket. Sätt på hög i 2,5 h. (Men kolla lite då och då, kan behövas både kortare och längre tid beroende på crockpot)
- Lyft enkelt ut den med hjälp av bakplåtspapprerna.
Diskussion om Lussebullskaka
Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens
Risgrynsgröt med kokosmjölk
schedule4-5 timmar på låg
Choklad och pecannötsdröm
schedule3-4 timmar på låg
Småländsk ostkaka
scheduleca 3 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!