Lussebullskaka
Lussebullskaka
  • 1h 5m förberedelsetid
  • 2h 30m tillagningstid

Lussebullskaka

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Äntligen! En supergod lussebullskaka lagom till advent ? så himla smidigt att göra och du slipper passa ugnen med plåtar som när du bakar lussekatter. Det är torrjäst som är tricket. Försökte med färsk jäst, den tog 10 h och blev katastrof. ??

Den jäser bara en gång också så ladda inför första advent med glögg, pepparkakor och lussebullskaka ❤️??

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 6-7 dl vetemjöl special
  • 0,5 påse torrjäst
  • 1 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 125 g Kesella
  • 1 g saffran (2 påsar)
  • 100 gr smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • Pärlsocker
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda 6- 7 dl vetemjöl med 0, 5 påse torrjäst. Blanda i 1 dl socker och en nypa salt.
  • 2. Värm smör, mjölk, grädde och saffran i en kastrull. Blanda i Kesella och rör runt ordentligt.
  • 3. Blanda ner gräddblandningen i mjölblandningen och knåda ihop degen. Jäs i ca 45-60 minuter under duk.
  • 4. Knåda ihop degen efter jäsning och kavla ut degen till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop degen. Skär ca 8 bitar och lägg ner i din bakplåtspapperklädda Crockpot.
  • 5. Strö över russin och pärlsocker och sätt på locket med en träslev under locket. Sätt på hög i 2,5 h. (Men kolla lite då och då, kan behövas både kortare och längre tid beroende på crockpot)
  • 6. Lyft enkelt ut den med hjälp av bakplåtspapprerna.