Lussebullskaka
Lussebullskaka
  • 1h 5m förberedelsetid
  • 2h 30m tillagningstid

Lussebullskaka

Äntligen! En supergod lussebullskaka lagom till advent 😊 sĂ„ himla smidigt att göra och du slipper passa ugnen med plĂ„tar som nĂ€r du bakar lussekatter. Det Ă€r torrjĂ€st som Ă€r tricket. Försökte med fĂ€rsk jĂ€st, den tog 10 h och blev katastrof. 😂😂

Den jĂ€ser bara en gĂ„ng ocksĂ„ sĂ„ ladda inför första advent med glögg, pepparkakor och lussebullskaka â€ïžđŸ‘đŸ˜Š

Ingredienser/inköpslista
Tips: AnvÀnd checkboxarna som inköpslista nÀr du handlar.
  • 6-7 dl vetemjöl special
  • 0,5 pĂ„se torrjĂ€st
  • 1 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrĂ€dde
  • 50 g smör
  • 125 g Kesella
  • 1 g saffran (2 pĂ„sar)
  • 100 gr smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • PĂ€rlsocker
Gör sÄ hÀr
AnvÀnd checkboxarna för att lÀtt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda 6- 7 dl vetemjöl med 0, 5 pĂ„se torrjĂ€st. Blanda i 1 dl socker och en nypa salt.
  • 2. VĂ€rm smör, mjölk, grĂ€dde och saffran i en kastrull. Blanda i Kesella och rör runt ordentligt.
  • 3. Blanda ner grĂ€ddblandningen i mjölblandningen och knĂ„da ihop degen. JĂ€s i ca 45-60 minuter under duk.
  • 4. KnĂ„da ihop degen efter jĂ€sning och kavla ut degen till en rektangel. Bred pĂ„ fyllningen och rulla ihop degen. SkĂ€r ca 8 bitar och lĂ€gg ner i din bakplĂ„tspapperklĂ€dda Crockpot.
  • 5. Strö över russin och pĂ€rlsocker och sĂ€tt pĂ„ locket med en trĂ€slev under locket. SĂ€tt pĂ„ hög i 2,5 h. (Men kolla lite dĂ„ och dĂ„, kan behövas bĂ„de kortare och lĂ€ngre tid beroende pĂ„ crockpot)
  • 6. Lyft enkelt ut den med hjĂ€lp av bakplĂ„tspapprerna.