Mexikansk kycklinggryta med ris
Mexikansk kycklinggryta med ris
  • 6 portioner
  • 35m förberedelsetid
  • 6h 20m tillagningstid

Mexikansk kycklinggryta med ris

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 700 g benfria skinnfria kycklingbröst
  • 0,5 tsk peppar
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 burk redd kycklingsoppa (lägg inte till vatten)
  • 1 dl tärnad lök
  • 1 burk majs, utan vätska
  • 1 färsk jalapeno, malet
  • 4 dl ris (koka enl instruktion på paketet)
  • 1 burk tärnad tomater (för riset)
  • 2 msk. smör (för riset)
  • 7 dl riven ost, uppdelad
  • 1,5 dl creme fraiche
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg kycklingen i din Crock-Pot. Strö över peppar, vitlökspulver och chilipulver.
  • 2. Sprid över kycklingsoppan. Lägg till lök, majs och jalapeno. (Lägg inte i ris och creme fraiche nu!)
  • 3. Lägg på locket koka på LOW i 6 timmar, utan att öppna locket under tillagningstiden.
  • 4. Mot slutet av tillagningstiden börjar du koka "spanskt ris" i en kastrull på spisen, du behöver tomater, smör och vatten för att göra detta.
  • 5. Dela kycklingen med 2 gafflar, tillsätt det tillagade riset, creme fraîche och 4 dl av den rivna osten. Blanda. Lägg till resten av osten på toppen och lägg på locket igen.
  • 6. Koka på HÖG i ytterligare 20 minuter för att låta smakerna komma ihop och för att smälta osten.