Mjuk pepparkaka
Mjuk pepparkaka
  • 20m förberedelsetid
  • 2h tillagningstid

Mjuk pepparkaka

Detta är en klassisk mjuk pepparkaka som passar perfekt till jul. Extra god blir den med frosting och syrliga lingon eller tranbär på.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl rårörsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 2 msk malen kanel
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 dl filmjölk
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Smöra och bröa eller lägg smörpapper i grytan.
  • 2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  • 3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • 4. Vispa ner smör och filmjölk i äggvispet. Vänd ner mjölblandningen. Häll smeten i formen.
  • 5. Grädda (koka) på låg i 3 timmar och lägg en handduk emellan locket och grytan för att samla upp kondens.
  • 6. Låt den stå i ca 30 min innan du tar ur den.
  • 7. Låt den kallna på ett fat. Lägg på frosting och dekorera med bär.
Information

Frosting:
300 g färskost
1/2 dl florsocker
1/2 dl tinade tranbär eller lingon