
Detta är en klassisk mjuk pepparkaka som passar perfekt till jul. Extra god blir den med frosting och syrliga lingon eller tranbär på.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 150 g smör
- 3 ägg
- 3 dl rårörsocker
- 3 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk malen kryddnejlika
- 2 msk malen kanel
- 1 msk malen ingefära
- 2 dl filmjölk
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Smöra och bröa eller lägg smörpapper i grytan.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Vispa ner smör och filmjölk i äggvispet. Vänd ner mjölblandningen. Häll smeten i formen.
- Grädda (koka) på låg i 3 timmar och lägg en handduk emellan locket och grytan för att samla upp kondens.
- Låt den stå i ca 30 min innan du tar ur den.
- Låt den kallna på ett fat. Lägg på frosting och dekorera med bär.
Diskussion om Mjuk pepparkaka
Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens

Choklad och pecannötsdröm
schedule3-4 timmar på låg

Fruktpuré (Barnmat)
schedule5m

Risgrynsgröt i Express
schedule15 min + 15 min
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept