Mjuk pepparkaka
Mjuk pepparkaka
  • 10 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 2h tillagningstid

Mjuk pepparkaka

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Detta är en klassisk mjuk pepparkaka som passar perfekt till jul. Extra god blir den med frosting och syrliga lingon eller tranbär på.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl rårörsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 2 msk malen kanel
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 dl filmjölk
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 300g Philadelfiaost
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 dl tinade tranbär eller lingon
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Smöra och bröa eller lägg smörpapper i grytan.
  • 2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  • 3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • 4. Vispa ner smör och filmjölk i äggvispet. Vänd ner mjölblandningen. Häll smeten i formen.
  • 5. Grädda (koka) på låg i 3 timmar och lägg en handduk emellan locket och grytan för att samla upp kondens.
  • 6. Låt den stå i ca 30 min innan du tar ur den.
  • 7. Låt den kallna på ett fat. Lägg på frosting och dekorera med bär.
Information

Frosting:
300 g färskost
1/2 dl florsocker
1/2 dl tinade tranbär eller lingon