Möra revben med julkryddor, som faller isär i munnen.
Detta recept är både för slowcooking i Crock-Pot och tryckkokning i Crock-Pot Express.
Foto: Growing up gabel
20 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1,5 kg revben
- 1.5 msk ingefära
- 1 msk koriander
- 1 msk riven vitlök
- 1 msk riven lök
- 10 mortlade kryddpepparkorn
- 1 mortlat pomeransskal
- Salt och peppar
- Hela nejlikor
- 2 dl äppeljuice
Glazen
- 4 msk honung
- 4 msk smör- & rapsolja
- 2 tsk kinesisk soya
- 2 tsk malen ingefära
- Svartpeppar efter smak
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Gnid in revbenen med kryddblandningen och lägg dem i Crock-Poten. Häll äpplejuice över.
- Slowcooking: Låt dem koka på låg i 7-8 timmar eller hög i 5 timmar ALT Tryckkokning: Meat/Stew knappen, tillaga på 15 min under tryck. Låt trycket släppa naturligt i 10-15 min.
- Låt dem svalna, koka ihop glazen och pensla på.
- Lägg dem i ugnen i på 220 grader eller grill, 15 minuter innan du serverar dem.
Diskussion om Möra julribs
20 tankar om “Möra julribs”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Pulled pork med vildsvin à la Matgeek
schedule40m
Pizza (deep pan)
schedule2h
Pastagratäng
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Konc. äpplejuice eller utspädd??
Det ska vara koncentrerad.
Vilken temperatur ska ugnen vara på?
Har lagt till det i receptet nu.
Ska nejlikorna i hela tillsammans med juicen?
Ja det ska de.
1,5kg revben blir inte täckta av 2dl juicekoncentrat. Ska det va så?
Är ingefäran och koriandern färsk eller torkad mald?
Kan man köra i scrockpot dagen innan och sedan vid tex julbuffen köra de i ugnen?
Ja, det går bra.
Torkad brukar jag använda.
Det behövs inte när de körs i en slowcooker.
Ja, det går bra
Torkad använder jag.
Ja det stämmer.
Ja, de ska de.
Hittar inte receptet på glazen?
Hej!
Det hade visst trillat bort. Nu ligger det på sin plats. Tack för att du meddelade oss 🙂
Hej, är det där verkligen rätt Glaze ni la in?
Vi har gjort denna I flera år och är ganska säker att det ska vara typ Muscavado socker eller något liknande i ursprungliga receptet?
Mvh
Emil
Vad som är rätt och fel avgör man själv 🙂