Möra revben med julkryddor, som faller isär i munnen.

Detta recept är både för slowcooking i Crock-Pot och tryckkokning i Crock-Pot Express.

Foto: Growing up gabel

20 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1,5 kg revben
  • 1.5 msk ingefära
  • 1 msk koriander
  • 1 msk riven vitlök
  • 1 msk riven lök
  • 10 mortlade kryddpepparkorn
  • 1 mortlat pomeransskal
  • Salt och peppar
  • Hela nejlikor
  • 2 dl äppeljuice

Glazen

  • 4 msk honung
  • 4 msk smör- & rapsolja
  • 2 tsk kinesisk soya
  • 2 tsk malen ingefära
  • Svartpeppar efter smak
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Gnid in revbenen med kryddblandningen och lägg dem i Crock-Poten. Häll äpplejuice över.
  • Slowcooking: Låt dem koka på låg i 7-8 timmar eller hög i 5 timmar ALT Tryckkokning: Meat/Stew knappen, tillaga på 15 min under tryck. Låt trycket släppa naturligt i 10-15 min.
  • Låt dem svalna, koka ihop glazen och pensla på.
  • Lägg dem i ugnen i på 220 grader eller grill, 15 minuter innan du serverar dem.

Diskussion om Möra julribs

20 tankar om “Möra julribs

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Pulled pork med vildsvin à la Matgeek

schedule40m

4 / 5. 41

Pizza (deep pan)

schedule2h

4 / 5. 38

Pastagratäng

3.9 / 5. 10

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept