Revben med plommon
Revben med plommon
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Revben med plommon

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Revbensspjäll med smak av jul-kryddnejlika, stjärnanis och ingefära bidrar med en söt kryddighet. Kronan på verket blir katrinplommonen som kokas ihop med spjällen.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg revbensspjäll
  • 5 dl äpplejuice
  • 8 katrinplommon
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 3 krm mald kryddnejlika
  • 3 stjärnanis
  • 2 dl ketjap manis
  • salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg revbenen i Crock-Poten och fyll i med äpplejuice, 1 krm mald kryddnejlika, 1 stjärnanis, salt och peppar. Sätt på låg i 6 timmar
  • 2. Ta upp revbenen och skär dem i bitar. Häll av det mesta av spadet.
  • 3. Skär plommonen i tärningar. Skala och riv ingefäran.
  • 4. Blanda med ingefäran med nejlika, stjärnanis och ketjap manis. Blanda sedan ihop det med revbenen och plommonen.
  • 5. Lägg tillbaka i grytan och koka på hög i 30-60 min. (Vill man ha färg på revbenen kan man sätta grytan i ugnen på grill de sista 10 minuterna).