Revbensspjäll med smak av jul-kryddnejlika, stjärnanis och ingefära bidrar med en söt kryddighet. Kronan på verket blir katrinplommonen som kokas ihop med spjällen.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg revbensspjäll
- 5 dl äpplejuice
- 8 katrinplommon
- 2 msk riven färsk ingefära
- 3 krm mald kryddnejlika
- 3 stjärnanis
- 2 dl ketjap manis
- salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg revbenen i Crock-Poten och fyll i med äpplejuice, 1 krm mald kryddnejlika, 1 stjärnanis, salt och peppar. Sätt på låg i 6 timmar
- Ta upp revbenen och skär dem i bitar. Häll av det mesta av spadet.
- Skär plommonen i tärningar. Skala och riv ingefäran.
- Blanda med ingefäran med nejlika, stjärnanis och ketjap manis. Blanda sedan ihop det med revbenen och plommonen.
- Lägg tillbaka i grytan och koka på hög i 30-60 min. (Vill man ha färg på revbenen kan man sätta grytan i ugnen på grill de sista 10 minuterna).
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept