Revbensspjäll med smak av jul-kryddnejlika, stjärnanis och ingefära bidrar med en söt kryddighet. Kronan på verket blir katrinplommonen som kokas ihop med spjällen.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll
  • 5 dl äpplejuice
  • 8 katrinplommon
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 3 krm mald kryddnejlika
  • 3 stjärnanis
  • 2 dl ketjap manis
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Lägg revbenen i Crock-Poten och fyll i med äpplejuice, 1 krm mald kryddnejlika, 1 stjärnanis, salt och peppar. Sätt på låg i 6 timmar
  • Ta upp revbenen och skär dem i bitar. Häll av det mesta av spadet.
  • Skär plommonen i tärningar. Skala och riv ingefäran.
  • Blanda med ingefäran med nejlika, stjärnanis och ketjap manis. Blanda sedan ihop det med revbenen och plommonen.
  • Lägg tillbaka i grytan och koka på hög i 30-60 min. (Vill man ha färg på revbenen kan man sätta grytan i ugnen på grill de sista 10 minuterna).

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Klassisk slottsstek

schedule5-6 timmar på låg

4 / 5. 126

Tex-Mexgryta

schedule7h

4 / 5. 51

Köttfärsoppa

schedule15m

4 / 5. 89

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCKPOT-SKOLAN

Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crockpot