“Risgrynsgröt till frukost låter drömlikt, och det är det. Speciellt för kocken, för att allt som behövs är att röra ihop en handfull ingredienser i en Crock-Pot och sätta på. Klart. Det bruna riset kokar försiktigt tills det blir mjukt, det får god smak från kokosmjölken och mild söt smak från lönnsirapen. Eventuella rester gör sig bra i en lunchlåda och passar också som mellanmål efter skolan.”

Recept av Kate Mulligan Morford

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 dl (brunt) basmati-ris
  • 6 dl mjölk
  • 1 burk kokosmjölk
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl russin (valfritt)
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skölj riset ett par gånger och låt det rinna av ordentligt.
  • Häll i riset och resten av ingredienserna i Crock-Poten. Rör om väl. Lägg på locket och koka på Låg i 4-5 timmar eller tills vätskan kokat in och riset är mjukt.
  • Häll i russin och rör om. Servera varm eller kall.

Diskussion om Risgrynsgröt med kokosmjölk

Lämna ett svar

Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens

Smulpaj med persika

schedule3h

4 / 5. 32

Julkola

schedule4-6 tim (tills kolan är 123 grader)

3 / 5. 84

Cheesecake i Express

schedule35m

4 / 5. 20

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Tomatsås med bönor

scheduleSlowcooking 8-10h Tryck 40 min

3.5 / 5. 4

Långkål

schedule5-6 timmar

3 / 5. 35

Pulled Jackfruit

schedule4 tim på hög 6 tim på låg

4 / 5. 15

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot