Risgrynsgröt med kokosmjölk
Risgrynsgröt med kokosmjölk
  • 5 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Risgrynsgröt med kokosmjölk

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

“Risgrynsgröt till frukost låter drömlikt, och det är det. Speciellt för kocken, för att allt som behövs är att röra ihop en handfull ingredienser i en Crock-Pot och sätta på. Klart. Det bruna riset kokar försiktigt tills det blir mjukt, det får god smak från kokosmjölken och mild söt smak från lönnsirapen. Eventuella rester gör sig bra i en lunchlåda och passar också som mellanmål efter skolan.”

Recept av Kate Mulligan Morford

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 dl (brunt) basmati-ris
  • 6 dl mjölk
  • 1 burk kokosmjölk
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl russin (valfritt)
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skölj riset ett par gånger och låt det rinna av ordentligt.
  • 2. Häll i riset och resten av ingredienserna i Crock-Poten. Rör om väl. Lägg på locket och koka på Låg i 4-5 timmar eller tills vätskan kokat in och riset är mjukt.
  • 3. Häll i russin och rör om. Servera varm eller kall.