“Risgrynsgröt till frukost låter drömlikt, och det är det. Speciellt för kocken, för att allt som behövs är att röra ihop en handfull ingredienser i en Crock-Pot och sätta på. Klart. Det bruna riset kokar försiktigt tills det blir mjukt, det får god smak från kokosmjölken och mild söt smak från lönnsirapen. Eventuella rester gör sig bra i en lunchlåda och passar också som mellanmål efter skolan.”
Recept av Kate Mulligan Morford
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 dl (brunt) basmati-ris
- 6 dl mjölk
- 1 burk kokosmjölk
- 0,5 dl lönnsirap
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 dl russin (valfritt)
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skölj riset ett par gånger och låt det rinna av ordentligt.
- Häll i riset och resten av ingredienserna i Crock-Poten. Rör om väl. Lägg på locket och koka på Låg i 4-5 timmar eller tills vätskan kokat in och riset är mjukt.
- Häll i russin och rör om. Servera varm eller kall.
Diskussion om Risgrynsgröt med kokosmjölk
Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens
Chokladfondant i Express
schedule3 timmar på hög
Kanderade nötter
schedule3 tim på Låg
Bananbröd
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Lins- och quinoachili
schedule8 timmar på låg
Kornotto med svamp
schedule15m
Kokosnötssoppa med curry, sötpotatis och grönkål
schedule8h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!