Denna italienska paradrätt blir extra krämig i Crock-Pot Express. Den här innehåller grönsaker också. Använd gärna Arborio-ris, men det går bra att använda annat ris också.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

en kommentar »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 15 g smör
  • 1 gul lök, skivad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 1 grön paprika, finhackad
  • 1 msk paprikapulver
  • 200 g Arborio-ris
  • 650 ml grönsaksbuljong
  • 100 g tinade ärtor
  • 2 stora nävar spenat
  • 30 g Parmesanost, riven
  • färsk basilika
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Ta bort locket på din Crock-Pot Express och välj BROWN/SAUTÉ. Låt grytan värmas upp.
  • Lägg i olja och smör, samt lök, vitlök och paprika och låt bryna i 5 minuter.
  • Lägg därefter i riset och paprikapulvret och rör om ordentligt.
  • Häll i buljongen. Sätt på locket och lås det. Välj RICE/ RISOTTO funktionen och ställ in tiden på 8 minuter. Tryck Start
  • Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  • Lägg i ärtor, spenat och parmesan. Rör om ordentligt innan du serverar.
  • Servera på varma tallrikar med hyvlad parmesan och färsk basilika på toppen.

Diskussion om Risotto i Express

En tanke om “Risotto i Express

  1. Göran Malmros
    Göran Malmros says:

    Lagade risotto i dag enligt receptet här. Den lilla röda ventilen stängde aldrig helt, ånga pyste ut under hela koktiden. Risotto/ ris tillagas under lågt tryck. Är trycket för lågt för att stänga ventilen, undrar jag?
    Risotton blev i alla fall väldigt god!

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Potatisgratäng

schedule3h

3.9 / 5. 60

Ångkoka grönsaker

schedule2m

3.7 / 5. 26

Potatissoppa

schedule4-5 timmar på låg

3.9 / 5. 27

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept