Vegetarisk böngryta med vildris
4 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 2,5 dl vildris
- 1 dl gräslök, klippt
- 5 dl röda kidneybönor, avrunna
- 1-2 msk cajunkrydda
- 1 hackad röd lök
- 1 msk rökt paprikakrydda
- 1 grön paprika, hackad
- salt
- 2 selleristjälkar, hackade
- 1 l kokande vatten
- 6-8 vitlöksklyftor, pressade
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg allt i din Crock-Pot och rör om. Låt det koka i 6-8 tim på låg.
Diskussion om Röda bönor och vildris
4 tankar om “Röda bönor och vildris”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Fyllda paprikor – vegetariska
schedule4h
Grönsaksgryta med chili
schedule4-5 timmar på låg
Slow Cooked Tofu Butter Chicken
scheduleFörberedelsetid: 15 minuter Tillagningstid: Hög 4-5 timmar
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Ska kidneybönor vara redan tillagad ( från tetrapack) eller torra?
Hej! Dessa är från tetrapack, det står att man ska lägga in avrunna bönor. Annars så är det blötlagda bönor
Jag är konfunderad och undrar om man avser färdigkokta bönor från tetra eller konservburk i receptet. I andra rececp så använder man samma koktid för bönor som inte är kokta tidigare. Alltså torra bönor som man blötlägger själv. I recept med färdigkokta har jag sett förslag att lägga ner i grytan de sista 30 minuterna. Blir inte bönorna väldigt sönderkokta om dom ligger i 6-8 timmar. Men det är kanske det man vill?
Hej!
Jag har inte själv provat, men eftersom maten lagas på max 98 grader så borde det inte vara ett problem. Testa gärna och återkom om hur det blev.