Rödkålen var det ja! Ett måste på de flesta julbord. Här ett gott recept med julens mustiga kryddor. Självklart gjort i min bästa vän Crock-Pot.

Om du vill tillaga rödkålen i en Crock-Pot Express så sätt den på manuell i 3 minuter.

Receptet är komponerat av Jessica Sundberg

2 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 rödkålshuvud, ca 1 kg
  • 1 gul llök
  • 2 syrliga äpplen
  • 2 msk smör
  • 5 kryddnejlikor
  • 3 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk vinbärsgelé eller honung
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen. Skala löken och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor.
  • Fräs kål och lök i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt äpple och övriga ingredienser.
  • Slowcooking: Koka på låg värme i ca 7 timmar. Rör om då och då. ELLER Tryckkokning: Sätt på Manuell, high pressure i 3 min. Låt trycket släppa av sig själv i 10-15 min.

Diskussion om Rödkål med julsmak

2 tankar om “Rödkål med julsmak

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Krämig majsstuvning

schedule4h

4.1 / 5. 26

Indisk linsgryta

schedule30 min

3.9 / 5. 30

Tomtegröt

schedule3-4 timmar

3.1 / 5. 14

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
En lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept