Rödkål med julsmak
Rödkål med julsmak
  • 8 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Rödkål med julsmak

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Rödkålen var det ja! Ett måste på de flesta julbord. Här ett gott recept med julens mustiga kryddor. Självklart gjort i min bästa vän Crock-Pot.

Om du vill tillaga rödkålen i en Crock-Pot Express så sätt den på manuell i 3 minuter.

Receptet är komponerat av Jessica Sundberg

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 rödkålshuvud, ca 1 kg
  • 1 gul llök
  • 2 syrliga äpplen
  • 2 msk smör
  • 5 kryddnejlikor
  • 3 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk vinbärsgelé eller honung
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen. Skala löken och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor.
  • 2. Fräs kål och lök i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt äpple och övriga ingredienser.
  • 3. Slowcooking: Koka på låg värme i ca 7 timmar. Rör om då och då. ELLER Tryckkokning: Sätt på Manuell, high pressure i 3 min. Låt trycket släppa av sig själv i 10-15 min.