Rödkål med julsmak
Rödkål med julsmak
  • 8 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Rödkål med julsmak

Rödkålen var det ja! Ett måste på de flesta julbord. Här ett gott recept med julens mustiga kryddor. Självklart gjort i min bästa vän Crock-Pot.

Receptet är komponerat av Jessica Sundberg

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 rödkålshuvud, ca 1 kg
  • 1 gul llök
  • 2 syrliga äpplen
  • 2 msk smör
  • 5 kryddnejlikor
  • 3 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk vinbärsgelé eller honung
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen. Skala löken och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor.
  • 2. Fräs kål och lök i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt äpple och övriga ingredienser. Koka på låg värme i ca 7 timmar. Rör om då och då.