Denna paleo-vänliga maträtten är verkligen en favorit! Det blir inte mycket lättare än att laga den i en Crock-Pot!
Många tycker att grytor kan vara bäst på hösten men vi lagar chili i året runt. Vi arbetar och har stor aptit och denna gryta är ett fantastiskt sätt att avsluta dagen, särskilt med krispiga, salta majschips till.
Matig och smakrik med en stor blandning av kryddor och en liten bit sötma från sötpotatisen. Servera den med en sallad och en frukt till middag, eller lägg den i lådor för goda luncher under hela veckan.
Recept från: One Lovely Life, Tastes of Lizzy
Inga kommentarer »Ingredienser
- 1 kg köttfärs
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 burk hackade tomater
- 1 burk körsbärstomater
- 7 dl köttbuljong
- 2 stora sötpotatisar, skalade och hackade
- 3-4 msk chilipulver
- 2 msk salt
- 0,5 msk svartpeppar
- 0,5 msk oregano
Gör så här
- I en stekpanna, bryn lök och köttfärs på medelvärme. Töm bort överflödigt fett. Lägg det i din Crock-Pot.
- Tillsätt resterande ingredienser. Rör om. Koka på Låg i 6-8 timmar eller Hög 3-4 timmar.
- Rör om och servera varmt! Garnera med färska örter.
Diskussion om Sötpotatischili
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Oxsvansgryta
Möra julribs
Kyckling Gumbo
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot