Sötpotatischili
Sötpotatischili
  • 10 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Sötpotatischili

Denna paleo-vänliga maträtten är verkligen en favorit! Det blir inte mycket lättare än att laga den i en Crock-Pot!
Många tycker att grytor kan vara bäst på hösten men vi lagar chili i året runt. Vi arbetar och har stor aptit och denna gryta är ett fantastiskt sätt att avsluta dagen, särskilt med krispiga, salta majschips till.
Matig och smakrik med en stor blandning av kryddor och en liten bit sötma från sötpotatisen. Servera den med en sallad och en frukt till middag, eller lägg den i lådor för goda luncher under hela veckan.

Recept från: One Lovely Life, Tastes of Lizzy

Se filmen här

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg köttfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 burk hackade tomater
  • 1 burk körsbärstomater
  • 7 dl köttbuljong
  • 2 stora sötpotatisar, skalade och hackade
  • 3-4 msk chilipulver
  • 2 msk salt
  • 0,5 msk svartpeppar
  • 0,5 msk oregano
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk örter till garnering
  • En klick yogurt eller creme fraiche
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. I en stekpanna, bryn lök och köttfärs på medelvärme. Töm bort överflödigt fett. Lägg det i din Crock-Pot.
  • 2. Tillsätt resterande ingredienser. Rör om. Koka på Låg i 6-8 timmar eller Hög 3-4 timmar.
  • 3. Rör om och servera varmt! Garnera med färska örter.
Information

Om man vill kan man hoppa över stekmomentet och lägga allt i grytan och sätta på.