Om du undrar ur du gör sylt snabbt hemma har vi svaret! Denna sylt görs på 15 minuter och kan bestå av vilken frukt eller bär som helst.
en kommentar »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg frukt
- 2,5 dl strösocker
- 3 msk majsstärkelse
- 2 msk vatten
- 1 tsk vaniljpulver
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Tvätta frukten och skär bort eventuella stjälkar. Om du valt större frukter, se till att tärna dessa.
- Lägg i bär, vanilj och socker i grytan och rör försiktigt om så at alla bitar täcks av vanilj och socker.
- Om du vill ha en sötare sylt, låt blandningen vila i ungefär 15 minuter för att verkligen låta sockret sjunka in.
- Sätt på locket och stäng ventilen. Ställ även in grytan på högt tryck i en minut.
- Låt ångan försvinna naturligt i ca. 10 minuter, öppna sedan ventilen.
- Rör ihop majsstärkelse och vatten i en liten skål till en jämn blandning. Häll sedan ner blandningen i grytan och ställ in den på kok.
- Rör hela tiden långsamt om tills blandningen börjar bubbla och tjockna. Stäng av grytan och häll av sylten. Sätt inte på lock förrän sylten kallnat helt.
- Förvara sylten i kylen.
Diskussion om Sylt
En tanke om “Sylt”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens
Pocherade päron
schedule1 tim och 30 min
Apelsin Crème Brûlée
scheduleFörberedelse: 10 minuter Tillagningstid: 1–2 timmar på hög värme
Hasselnötskola
schedule3-4 timmar på hög
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Grönsakssoppa (köttfärs)
schedule6-8 tim på låg
Minestronesoppa
schedule6-8 tim på låg
Skånsk brunkål
schedule6 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Dansk
Suomi
Norsk bokmål




Mm