Sylt
Sylt
  • 16 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 1m tillagningstid

Sylt

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Om du undrar ur du gör sylt snabbt hemma har vi svaret! Denna sylt görs på 15 minuter och kan bestå av vilken frukt eller bär som helst.

Originalrecept

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg frukt
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk vaniljpulver
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Tvätta frukten och skär bort eventuella stjälkar. Om du valt större frukter, se till att tärna dessa.
  • 2. Lägg i bär, vanilj och socker i grytan och rör försiktigt om så at alla bitar täcks av vanilj och socker.
  • 3. Om du vill ha en sötare sylt, låt blandningen vila i ungefär 15 minuter för att verkligen låta sockret sjunka in.
  • 4. Sätt på locket och stäng ventilen. Ställ även in grytan på högt tryck i en minut.
  • 5. Låt ångan försvinna naturligt i ca. 10 minuter, öppna sedan ventilen.
  • 6. Rör ihop majsstärkelse och vatten i en liten skål till en jämn blandning. Häll sedan ner blandningen i grytan och ställ in den på kok.
  • 7. Rör hela tiden långsamt om tills blandningen börjar bubbla och tjockna. Stäng av grytan och häll av sylten. Sätt inte på lock förrän sylten kallnat helt.
  • 8. Förvara sylten i kylen.

Kommentar

bestinp
bestinp

Mm

2019-12-02