Om du undrar ur du gör sylt snabbt hemma har vi svaret! Denna sylt görs på 15 minuter och kan bestå av vilken frukt eller bär som helst.
en kommentar »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg frukt
- 2,5 dl strösocker
- 3 msk majsstärkelse
- 2 msk vatten
- 1 tsk vaniljpulver
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Tvätta frukten och skär bort eventuella stjälkar. Om du valt större frukter, se till att tärna dessa.
- Lägg i bär, vanilj och socker i grytan och rör försiktigt om så at alla bitar täcks av vanilj och socker.
- Om du vill ha en sötare sylt, låt blandningen vila i ungefär 15 minuter för att verkligen låta sockret sjunka in.
- Sätt på locket och stäng ventilen. Ställ även in grytan på högt tryck i en minut.
- Låt ångan försvinna naturligt i ca. 10 minuter, öppna sedan ventilen.
- Rör ihop majsstärkelse och vatten i en liten skål till en jämn blandning. Häll sedan ner blandningen i grytan och ställ in den på kok.
- Rör hela tiden långsamt om tills blandningen börjar bubbla och tjockna. Stäng av grytan och häll av sylten. Sätt inte på lock förrän sylten kallnat helt.
- Förvara sylten i kylen.
Diskussion om Sylt
En tanke om “Sylt”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens
Julkola i Crockpot
schedule3h
Klassisk crème brûlée
schedule1,5-2,5 timmar på låg
Mjuk pepparkaka
schedule3 tim på låg
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Koka ris i Express
schedule10m
Indisk vegetarisk kormagryta
schedule5-6 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Mm