Tacos med asiatiska revben
Tacos med asiatiska revben
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Tacos med asiatiska revben

Kryddiga tacos med asiatiska smaker. Gott med färsk ananas och fräsch morotssallad i tacobröden.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1,4 kg revben
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 3 dl rivna morötter
  • 0,5 l köttbuljong
  • 0,5 dl korianderblad
  • 1,2 dl gochujang (koreansk chilipasta)
  • 12 tortillabröd, små
  • 4 msk risvinäger
  • Färsk ananas, skuren i bitar
  • 2 msk ketchup
  • Sesamfrön
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Stek revbenen i olja så att de får färg runt om.
  • 2. Blanda vitlök, buljong, gochujang, 2 msk risvinäger, ketchup, honung och ingefära i Crock-poten. Lägg i revbenen och koka på låg i 8 tim (hög i 4 tim).
  • 3. Lägg i morötter, koriander och 2 msk risvinäger i en skål och rör runt.
  • 4. När revbenen är klara, ta ur dem och rensa från ben och fett och dela dem i små bitar. Separera gärna fettet från såsen (om du inte har en separator, ställ såsen i kylen en stund så är fettet lätt att ta bort sedan). Blanda sedan lite av såsen med köttet.
  • 5. Gör tacos av tortillabröd, kött, morotssallad, färska ananasbitar och strö sesamfrön över.