Vegetarisk Fettuccini Alfredo
Vegetarisk Fettuccini Alfredo
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 8m tillagningstid

Vegetarisk Fettuccini Alfredo

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna krämiga pastarätt är lätt att laga och kommer att uppskattas av hela familjen. En billig och god Crock-Pot Express-rätt.

Originalreceptet

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 480 g fettuccini
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1-2,5 dl matlagningsgrädde (half and half) beroende på hur tjock du vill att såsen ska vara
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 msk smör
  • 1 tsk matolja
  • 1 msk pressad vitlök
  • 1 tsk salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Hackad persilja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg pasta, vitlök, buljong, matolja och salt i grytan och blanda väl.
  • 2. Lägg på locket på grytan och stäng tryckventilen. Ställ in grytan på manuellt, högt tryck i åtta minuter.
  • 3. När tillagningsprocessen är färdig, släpp snabbt ut ångan, ta försiktigt bort locket och separera pastan med en gaffel.
  • 4. Rör ner smör, ost och matlagningsgrädde. Ställ in grytan på kok.
  • 5. I en liten skål, tillsätt majsstärkelse och lite av den heta vätskan, blanda ihop och blanda ner i grytan tills det börjar bubbla och tjockna.
  • 6. Garnera med hackad persilja och servera direkt.