Toskansk vitlökskyckling-recept i Crock-Pot är fylld med smaker och så lätt att laga! Detta Crock-Pot-recept är en enkel keto- och lågkolhydratmiddag som alla i familjen kommer att älska. Kycklingrätt med färsk vitlök, spenat och soltorkade tomater i en krämig parmesansås. Kycklingen doftar underbart när den tillagas så långsamt i din slowcooker. Om du letar efter en god måltid för att muntra upp dig själv i det kalla vädret, är detta toskanska kycklingrecept ett bra tips.
Originalreceptet hittar du här
11 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 6 - 8 skinnfria, kycklinglår
- 1 matsked olivolja eller smör
- 6 vitlöksklyftor, hackade
- 2,5 dl grädde
- 80 ml kycklingbuljong
- 1,5 dl riven parmesanost
- 1 msk italiensk krydda
- 1 tesked krossad röd chilipepparflingor, valfritt
- Havssalt och färskmalen svartpeppar
- 2 dl Soltorkade tomater (hackade)
- 3 dl spenat (hackad, packad)
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Värm olja eller smör i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt vitlök och bryn den i ungefär en minut.
- Tillsätt grädden och kycklingbuljongen. Låt den sjuda på låg värme i cirka 10 minuter. Såsen bör vara tjock nog för att täcka baksidan av en sked.
- Placera kycklinglåren i botten av din Crock-Pot. Krydda kycklinglåren lätt med italiensk krydda, krossade röda chilipepparflingor, havssalt och svartpeppar. Strö över med soltorkade tomater.
- När gräddsåsen är klar, sänk värmen och vispa in parmesanosten, lite i taget tills den är jämn. Krydda vid behov.
- Häll gräddsåsen jämnt över kycklinglåren i Crock-Poten. Försök att få så mycket sås som möjligt ovanpå kycklinglåren och mindre på botten.
- Koka din vitlökskyckling i 3-4 timmar på HÖG eller 6-8 timmar på LÅG. När tillagningstiden är över, ta försiktigt bort kycklingen från grytan och lägg åt sidan.
- Ställ Crock-Potten på HIGH om den inte redan är det. Tillsätt den hackade spenaten och rör om i några minuter, tills spenaten är mjuk.
- Lägg tillbaka kycklingen och skeda vätskan, spenat och soltorkade tomater ovanpå, eller bara häll dem över den toskanska kycklingen när du serverar.
- Servera din kyckling med zucchininudlar eller blomkålris eller ris, couscous eller pasta. Njut av!
Diskussion om Vitlökskyckling från Toscana
11 tankar om “Vitlökskyckling från Toscana”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Citronkyckling med peppar
schedule4-6 tim på låg
Bbq Kyckling Sliders (pulled chicken)
schedule6-7 timmar på låg
Kyckling Cacciatore
schedule6-8 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Är det viktigt att det är just lårfiléer? Eller kan köra med vanliga filéer också?
Det går bra med vanliga filéer också, men lårfiléerna är ofta lite saftigare.
Låter gott! Hur gör jag i express/tryckkokarfunktion?
Du får tänka på att ha i mer vätska när du tryckkokar + att du får anpassa tiden. Kolla på ett annat kycklingrecept för tryckkokning så kan du ta tiden där.
När man använder fond istället för buljong hur mycket ska jag ha då? Och min sambo undrade blir det bra med att grädden ska stå där i och kocka 6-8 timmar.
Man kan ha i grädden i slutet om man hellre vill. Om du använder fond så häll i eftersom och smaka av.
I beskrivningen står det fylld kyckling, men i instruktionerna verkar det inte som att man fyller kycklingen?
Hej! Det har översatts fel, har ändrat det så nu ska det vara rätt.
Går det inte att spara recept längre???
Jo det ska man kunna göra.
Gjorde den idag och magiskt gott.
Är inloggad och vill gärna gärna spara receptet, men hittar inte var jag ska klicka så det lägger sig på mina sparade recept.