Vitlökskyckling från Toscana
Vitlökskyckling från Toscana
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Vitlökskyckling från Toscana

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Toskansk vitlökskyckling-recept i Crock-Pot är fylld med smaker och så lätt att laga! Detta Crock-Pot-recept är en enkel keto- och lågkolhydratmiddag som alla i familjen kommer att älska. Kyckling fylld med färsk vitlök, spenat och soltorkade tomater  i en krämig parmesansås. Kycklingen doftar underbart när den tillagas så långsamt i din slowcooker. Om du letar efter en god måltid för att muntra upp dig själv i det kalla vädret, är detta toskanska kycklingrecept ett bra tips.

Originalreceptet hittar du här

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 6 - 8 skinnfria, kycklinglår
  • 1 matsked olivolja eller smör
  • 6 vitlöksklyftor, hackade
  • 2,5 dl grädde
  • 80 ml kycklingbuljong
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 1 msk italiensk krydda
  • 1 tesked krossad röd chilipepparflingor, valfritt
  • Havssalt och färskmalen svartpeppar
  • 2 dl Soltorkade tomater (hackade)
  • 3 dl spenat (hackad, packad)
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Värm olja eller smör i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt vitlök och bryn den i ungefär en minut.
  • 2. Tillsätt grädden och kycklingbuljongen. Låt den sjuda på låg värme i cirka 10 minuter. Såsen bör vara tjock nog för att täcka baksidan av en sked.
  • 3. Placera kycklinglåren i botten av din Crock-Pot. Krydda kycklinglåren lätt med italiensk krydda, krossade röda chilipepparflingor, havssalt och svartpeppar. Strö över med soltorkade tomater.
  • 4. När gräddsåsen är klar, sänk värmen och vispa in parmesanosten, lite i taget tills den är jämn. Krydda vid behov.
  • 5. Häll gräddsåsen jämnt över kycklinglåren i Crock-Poten. Försök att få så mycket sås som möjligt ovanpå kycklinglåren och mindre på botten.
  • 6. Koka din vitlökskyckling i 3-4 timmar på HÖG eller 6-8 timmar på LÅG. När tillagningstiden är över, ta försiktigt bort kycklingen från grytan och lägg åt sidan.
  • 7. Ställ Crock-Potten på HIGH om den inte redan är det. Tillsätt den hackade spenaten och rör om i några minuter, tills spenaten är mjuk.
  • 8. Lägg tillbaka kycklingen och skeda vätskan, spenat och soltorkade tomater ovanpå, eller bara häll dem över den toskanska kycklingen när du serverar.
  • 9. Servera din kyckling med zucchininudlar eller blomkålris eller ris, couscous eller pasta. Njut av!