Vitlökskyckling från Toscana
Vitlökskyckling från Toscana
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Vitlökskyckling från Toscana

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Toskansk vitlökskyckling-recept i Crock-Pot är fylld med smaker och så lätt att laga! Detta Crock-Pot-recept är en enkel keto- och lågkolhydratmiddag som alla i familjen kommer att älska. Kyckling fylld med färsk vitlök, spenat och soltorkade tomater  i en krämig parmesansås. Kycklingen doftar underbart när den tillagas så långsamt i din slowcooker. Om du letar efter en god måltid för att muntra upp dig själv i det kalla vädret, är detta toskanska kycklingrecept ett bra tips.

Originalreceptet hittar du här

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 6 - 8 skinnfria, kycklinglår
  • 1 matsked olivolja eller smör
  • 6 vitlöksklyftor, hackade
  • 2,5 dl grädde
  • 80 ml kycklingbuljong
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 1 msk italiensk krydda
  • 1 tesked krossad röd chilipepparflingor, valfritt
  • Havssalt och färskmalen svartpeppar
  • 2 dl Soltorkade tomater (hackade)
  • 3 dl spenat (hackad, packad)
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Värm olja eller smör i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt vitlök och bryn den i ungefär en minut.
  • 2. Tillsätt grädden och kycklingbuljongen. Låt den sjuda på låg värme i cirka 10 minuter. Såsen bör vara tjock nog för att täcka baksidan av en sked.
  • 3. Placera kycklinglåren i botten av din Crock-Pot. Krydda kycklinglåren lätt med italiensk krydda, krossade röda chilipepparflingor, havssalt och svartpeppar. Strö över med soltorkade tomater.
  • 4. När gräddsåsen är klar, sänk värmen och vispa in parmesanosten, lite i taget tills den är jämn. Krydda vid behov.
  • 5. Häll gräddsåsen jämnt över kycklinglåren i Crock-Poten. Försök att få så mycket sås som möjligt ovanpå kycklinglåren och mindre på botten.
  • 6. Koka din vitlökskyckling i 3-4 timmar på HÖG eller 6-8 timmar på LÅG. När tillagningstiden är över, ta försiktigt bort kycklingen från grytan och lägg åt sidan.
  • 7. Ställ Crock-Potten på HIGH om den inte redan är det. Tillsätt den hackade spenaten och rör om i några minuter, tills spenaten är mjuk.
  • 8. Lägg tillbaka kycklingen och skeda vätskan, spenat och soltorkade tomater ovanpå, eller bara häll dem över den toskanska kycklingen när du serverar.
  • 9. Servera din kyckling med zucchininudlar eller blomkålris eller ris, couscous eller pasta. Njut av!

Kommentarer

Anna Kalpakas
Anna Kalpakas

Är det viktigt att det är just lårfiléer? Eller kan köra med vanliga filéer också?

2021-01-04
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Det går bra med vanliga filéer också, men lårfiléerna är ofta lite saftigare.

2021-01-05
H L
H L

Låter gott! Hur gör jag i express/tryckkokarfunktion?

2021-03-13
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Du får tänka på att ha i mer vätska när du tryckkokar + att du får anpassa tiden. Kolla på ett annat kycklingrecept för tryckkokning så kan du ta tiden där.

2021-03-29