Vitlökskyckling
Vitlökskyckling
  • 6-8
  • 10m
  • 5h

Vitlökskyckling

Pulled chicken kan varieras i oändlighet. Här har vi valt att servera den på en macka. Gör med fördel en stor sats och variera till olika rätter. Kycklingen kan frysas ner om man vill ta fram vid ett senare tillfälle 🙂

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg benfria kycklinglår
  • 4 klyftor vitlök, skivade, plus 4 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • Juice av en citron
  • 1 msk citronskal
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 0,5 tsk allkrydda
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • En skiva bröd
  • Sallad
  • Tomat
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Rensa kycklinglåren, och torka dem med hushållspapper. Lägg i en skål tillsammans med övriga ingredienser, täck över och marinera i kylen över natten.
  • 2. Häll i kycklingen och all marinad i din Crock-pot. Koka på låg i 5 timmar tills kycklingen lätt går att dela med bara gaffel. (Är du hemma kan du röra runt i grytan 1-2 gånger under tillagningstiden.
  • 3. Ta upp kycklingen och dra isär den med gafflar, och lägg sedan tillbaka den i grytan och blanda med såsen. Koka på hög i 15 min.
  • 4. Servera kycklingen tillsammans med bröd, sallad och tomat.