Ångkokt fisk med citron och örter
Ångkokt fisk med citron och örter
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 8m tillagningstid

Ångkokt fisk med citron och örter

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Använd din Crockpot Express för att ånga fisk med detta enkla och goda recept. Perfekt kryddade fiskfiléer serveras på en bädd av tunt skivad potatis och lökringar. Citronskivor och timjankvistar ger mycket smak och en fin färg. Du kan antingen lägga paketet direkt på det medföljande gallret eller använda en ångkorg om du har. Det viktiga är att det inte ligger i vattnet på botten. På 15 minuter kommer du att ha en komplett måltid som är lågkolhydrat, låg fetthalt och hög i protein.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 st ångkorg
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 citron, skivad
  • 4 vita fiskfiléer
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 1 gul lök, skivad i tunna ringar
  • 3 potatisar, tunt skivade
  • 2 nypor salt
  • 1 nypa mald svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Häll vatten i tryckkokarens innergryta. Lägg gallret i grytan.
  • 2. Klä botten av ångkorgen med bakplåtspapper.
  • 3. Lägg citronskivorna i ett jämnt lager på pappret. Lägg filéer på citronerna och toppa med timjankvistar och lök och täck med ett jämnt lager potatisskivor. Strö salt och svartpeppar över allt och droppa över olivolja.
  • 4. Sänk ned ångkorgen på gallret.
  • 5. Lås tryckkokarens lock på plats och ställ in ångventilen på Stängd. Välj Steam och koka i 8 minuter på lågt tryck.
  • 6. Ställ in ångventilen på Öppen för att snabbt släppa trycket.