Asiatiskt fläskkött
Asiatiskt fläskkött
  • 6 portioner
  • 5m förberedelsetid
  • 30m tillagningstid

Asiatiskt fläskkött

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

De flesta är otroligt upptagna under veckorna, men vill ändå laga hälsosamma måltider. Att använda en Crock-Pot Express är då ett bra sätt att skära ner på matlagningstiden för middagen så att du får tid till annat. Den här snabba asiatiska kötträtten är supergod, hälsosam och lätt att fixa. Fördubbla receptet så får du matlådor hela veckan! Använd det saftiga köttet i grönsallad, tacobröd eller en wrap!

Receptet kommer from Domestic Superhero

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg fläskkött, skuren i bitar
  • 1 tsk sesamolja
  • 2,5 dl kyckling- eller köttbuljong
  • 1 dl soja
  • 0,75 dl balsamvinäger
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 msk agave eller honung
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 cm färsk ingefära, hackad
  • 225g svampar, hackade
  • 1 msk majsstärkelse utrört i 2 msk vatten
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 3 stjälkar salladslök, hackade
  • sesamfrön
  • Tortillas
  • salladsblad
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär köttet i cirka 3 cm bitar, lägg det i grytan. Tillsätt sesamolja, buljong, soja, balsamvinäger, paprikapulver, agave/honung, vitlök, ingefära och svamp. Rör försiktigt.
  • 2. Stäng ventilen och ställ sedan in timern i 20 minuter på manuell/hög. När tiden gått färdigt, låt grytan naturligt släppa (öppna inte ventilen) trycket i 10 minuter, öppna sedan ventilen för att frigöra resten.
  • 3. Sätt på "sauté"-läge. Ta ur köttet och strimla det. Blanda vatten och majsstärkelse i en liten kopp / skål. När vätskan i grytan kokar, tillsätt redningen och blanda. Koka i 1-2 minuter, eller tills såsen har tjocknat.
  • 4. Lägg tillbaka köttet i grytan och rör om.
  • 5. Servera i tacobröd eller salladsblad.