
De flesta är otroligt upptagna under veckorna, men vill ändå laga nyttiga måltider. Att använda en Crockpot Express är då ett bra sätt att skära ner på matlagningstiden för middagen så att du får tid till annat. Den här snabba asiatiska kötträtten är supergod, hälsosam och lätt att fixa. Fördubbla receptet så får du matlådor hela veckan! Använd det saftiga köttet i grönsallad, tacobröd eller en wrap!
Receptet kommer from Domestic Superhero
Inga kommentarer »Ingredienser
- 1 kg fläskkött, skuren i bitar
- 1 tsk sesamolja
- 2,5 dl kyckling- eller köttbuljong
- 1 dl soja
- 0,75 dl balsamvinäger
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1 msk agave eller honung
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 4 cm färsk ingefära, hackad
- 225g svampar, hackade
- 1 msk majsstärkelse utrört i 2 msk vatten
Gör så här
- Skär köttet i cirka 3 cm bitar, lägg det i grytan. Tillsätt sesamolja, buljong, soja, balsamvinäger, paprikapulver, agave/honung, vitlök, ingefära och svamp. Rör försiktigt.
- Stäng ventilen och ställ sedan in timern i 20 minuter på manuell/hög. När tiden gått färdigt, låt grytan naturligt släppa (öppna inte ventilen) trycket i 10 minuter, öppna sedan ventilen för att frigöra resten.
- Sätt på "sauté"-läge. Ta ur köttet och strimla det. Blanda vatten och majsstärkelse i en liten kopp / skål. När vätskan i grytan kokar, tillsätt redningen och blanda. Koka i 1-2 minuter, eller tills såsen har tjocknat.
- Lägg tillbaka köttet i grytan och rör om.
- Servera i tacobröd eller salladsblad.
Diskussion om Asiatiskt fläskkött
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Sarma – Surkålsdolmar

Grillat och ölbraiserat lammkött

Kryddiga julrevben
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot