En fluffigt sockerkaka som funkar som både frukost och dessert. Den görs snabbt och enkelt i din Crock-Pot Express. För en extra twist kan ananas och kokos läggas till.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 5 dl vetemjöl
- 2,5 dl strösocker
- 1,2-1,5 dl smält smör
- 3 bananer, gärna övermogna
- 2 ägg
- ½ dl kokosflingor
- ½ dl småbitar av ananas utan juice.
- ½ tsk vaniljextrakt
- ½ tsk mandelextrakt
- 1,5 tsk bakpulver
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blanda mosad banan, socker, ägg, vanilj-och mandelextrakt och smält smör i en skål.
- Blanda resten av de torra ingredienserna i en annan skål.
- Vänd i den torra blandningen i smeten, se till att inte den inte blandas för mycket. Skulle du vilja lägga till kokos och ananas är det lägga att vända i dessa.
- Smörj formen och använd eventuellt ströbröd.
- Häll i smeten och lägg över en pappershandduk samt folie.
- Häll i 5dl vatten i din Crock-Pot Express och placera ett kokkärlsställ inuti.
- Ställ ner formen, sätt på locket och stäng ventilen.
- Ställ in grytan på högt tryck i 50 minuter.
- Låt ångan släppas ut naturligt.
- Lyft ur formen när ångan släppts ut och låt den kylas av.
- När formen fortfarande är lite varm, försök att lossa brödets sidor från formen.
- Sätt en tallrik på formen och vänd den försiktigt så att brödet lossnar.
- Skär upp och servera!
Diskussion om Bananbröd
Mer recept med Dessert & bakat
som huvudingrediens
Sylt
schedule15m
Naturell Yoghurt
schedule8-12 timmar på Yoghurtfunktionen
Rocky road julgodis
schedule1 tim på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept