God och krämig soppa som passar bra i höstmörkret.

Recept-tack till Amy & Jackie

en kommentar »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, delat
  • 2 små potatisar, hackade
  • 1 l kycklingbuljong
  • 6 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 gul lök, hackad
  • 250 ml vispgrädde eller creme fraiche
  • 2 lagerblad
  • 2 salladslökar
  • 2 msk fisksås (asiatisk)
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Tärna bacon och stek direkt i grytan på Sautéläget tills de är krispiga. Ta upp det och lämna till servering.
  • Bryn lök, vitlök och salladslök tills de är mjuka.
  • Häll 1 dl kycklingbuljong i grytan och blanda.
  • Lägg i blomkål, potatis och lagerblad i grytan. Häll på resten av buljongen. Stäng locket och sätt på högt tryck i 5 minuter.
  • Släpp på trycket manuellt och vänta i 10 minuter*
  • Öppna locket försiktigt, ta upp lagerbladen och mixa allt i grytan med en stavmixer.
  • Rör i fisksås och grädde. Salta och peppra.
  • Servera med bacon och riven parmesan.

Diskussion om Blomkålssoppa

En tanke om “Blomkålssoppa

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Tomatsås med bönor

scheduleSlowcooking 8-10h Tryck 40 min

4 / 5. 7

Dhal, indisk linsgryta

schedule6 timmar på låg

3.9 / 5. 87

Varm auberginesallad

schedule6-8 timmar på låg

4 / 5. 4

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept