Letar du efter en sofistikerad vegetarisk/vegansk maträtt? Då behöver du inte leta längre. Detta recept kombinerar den fylliga smaken av portvin med färska fikon och nötaktig tempeh. Servera till potatismos med rostad sparris för en måltid som kommer att få högsta betyg även av den tuffaste kritikern.
Tempeh är en indonesisk sojaprodukt*. Det är en utmärkt ersättning för kött och kyckling i något av dina gamla recept som inte är veganska eller vegetariska.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 1 liten lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 225 g tempeh*, skuren i fyrkanter
- 8 färska fikon, vardera skuren i 6 kilar
- 120 ml vatten
- 235 ml portvin
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk kyckling-smaksatt fond
- 1 kvist färsk rosmarin
- 1 kvist färsk timjan
- Salt och peppar efter smak
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Kvällen före:
- Värm upp oljan i en stekpanna på medelhög värme och stek löken tills den är genomskinlig, 3 till 5 minuter.
- Tillsätt vitlök och stek i en minut till. Blanda med den klippta tempeh och fikon i en lufttät behållare och förvara i kylen.
- Samma dag:
- Lägg alla ingredienserna i Crock-Poten. Koka på låg i 6 till 8 timmar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept