
Letar du efter en sofistikerad vegetarisk/vegansk maträtt? Då behöver du inte leta längre. Detta recept kombinerar den fylliga smaken av portvin med färska fikon och nötaktig tempeh. Servera till potatismos med rostad sparris för en måltid som kommer att få högsta betyg även av den tuffaste kritikern.
Tempeh är en indonesisk sojaprodukt*. Det är en utmärkt ersättning för kött och kyckling i något av dina gamla recept som inte är veganska eller vegetariska.
Inga kommentarer »Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 1 liten lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 225 g tempeh*, skuren i fyrkanter
- 8 färska fikon, vardera skuren i 6 kilar
- 120 ml vatten
- 235 ml portvin
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk kyckling-smaksatt fond
- 1 kvist färsk rosmarin
- 1 kvist färsk timjan
- Salt och peppar efter smak
Gör så här
- Kvällen före:
- Värm upp oljan i en stekpanna på medelhög värme och stek löken tills den är genomskinlig, 3 till 5 minuter.
- Tillsätt vitlök och stek i en minut till. Blanda med den klippta tempeh och fikon i en lufttät behållare och förvara i kylen.
- Samma dag:
- Lägg alla ingredienserna i Crock-Poten. Koka på låg i 6 till 8 timmar.
Diskussion om Bräserad tempeh med fikon och portvin
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Fylld kronärtskocka

Vinbräserad rödkål

Risgrynsgröt i Express
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot