Letar du efter en sofistikerad vegetarisk/vegansk maträtt? Då behöver du inte leta längre. Detta recept kombinerar den fylliga smaken av portvin med färska fikon och nötaktig tempeh. Servera till potatismos med rostad sparris för en måltid som kommer att få högsta betyg även av den tuffaste kritikern.

Tempeh är en indonesisk sojaprodukt*. Det är en utmärkt ersättning för kött och kyckling i något av dina gamla recept som inte är veganska eller vegetariska.

Originalrecept och bild

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 liten lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 225 g tempeh*, skuren i fyrkanter
  • 8 färska fikon, vardera skuren i 6 kilar
  • 120 ml vatten
  • 235 ml portvin
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk kyckling-smaksatt fond
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 kvist färsk timjan
  • Salt och peppar efter smak
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Kvällen före:
  • Värm upp oljan i en stekpanna på medelhög värme och stek löken tills den är genomskinlig, 3 till 5 minuter.
  • Tillsätt vitlök och stek i en minut till. Blanda med den klippta tempeh och fikon i en lufttät behållare och förvara i kylen.
  • Samma dag:
  • Lägg alla ingredienserna i Crock-Poten. Koka på låg i 6 till 8 timmar.

Diskussion om Bräserad tempeh med fikon och portvin

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Tomatsås med curry och äpple

schedule4h

4.1 / 5. 14

Kornotto med svamp

schedule15m

4 / 5. 29

Refried beans

schedule8 timmar på hög

4 / 5. 12

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Överraska mamma?

Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket. 
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!

Se erbjudanden