Spännande asiatiska smaker i denna gryta med nötkött.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 800 g nötkött (högrev eller annant kokkött)
  • 4 msk matolja
  • 2 st gula lökar, hackad
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk madrascurry
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skär köttet i kuber 2x2 cm, Fräs i stekpannan. Häll det i grytan.
  • Skala och hacka lök och stek sedan tillsammans med vitlök i en stekpanna, blanda i currypastan fräs i ett par minuter. Skölj ur pannan med lite vatten och häll alltihop i grytan.
  • Tillsätt tomatpuré, kokosmjölk och buljong (vatten+fond) och koka på låg i 7-8 tim.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt basmatiris.

Diskussion om Curry på nötkött och cocosmjölk

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Sötpotatischili

schedule6-8 tim på låg

3.8 / 5. 26

Oxsvansgryta

schedule6-8 timmar på låg

3.9 / 5. 33

Köttfärslimpa och bakad potatis

schedule8h

4 / 5. 46

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept