Spännande asiatiska smaker i denna gryta med nötkött.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 800 g nötkött (högrev eller annant kokkött)
  • 4 msk matolja
  • 2 st gula lökar, hackad
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk madrascurry
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skär köttet i kuber 2x2 cm, Fräs i stekpannan. Häll det i grytan.
  • Skala och hacka lök och stek sedan tillsammans med vitlök i en stekpanna, blanda i currypastan fräs i ett par minuter. Skölj ur pannan med lite vatten och häll alltihop i grytan.
  • Tillsätt tomatpuré, kokosmjölk och buljong (vatten+fond) och koka på låg i 7-8 tim.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt basmatiris.

Diskussion om Curry på nötkött och cocosmjölk

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Irländsk shepherd’s pie

schedule7–9 timmar på låg, 3-4 timmar på hög

4.1 / 5. 15

Baby back ribs

schedule4 timmar på hög 4 timmar på låg

4 / 5. 164

Ärtsoppa

schedule8h

3.9 / 5. 168

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot