Curry på nötkött och cocosmjölk
Curry på nötkött och cocosmjölk
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Curry på nötkött och cocosmjölk

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Spännande asiatiska smaker i denna gryta med nötkött.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 800 g nötkött (högrev eller annant kokkött)
  • 4 msk matolja
  • 2 st gula lökar, hackad
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk madrascurry
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • basmatiris
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär köttet i kuber 2x2 cm, Fräs i stekpannan. Häll det i grytan.
  • 2. Skala och hacka lök och stek sedan tillsammans med vitlök i en stekpanna, blanda i currypastan fräs i ett par minuter. Skölj ur pannan med lite vatten och häll alltihop i grytan.
  • 3. Tillsätt tomatpuré, kokosmjölk och buljong (vatten+fond) och koka på låg i 7-8 tim.
  • 4. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt basmatiris.