
GODASTE revbenen till jul i en Crockpot
Vill du laga smakrika, söta och möra revben till jul? Använd din Crockpot på slowcook high och kör köttet i ca 4 ½ tim. Det blir sjukt gott! Jag lovar att du kommer ha svårt att inte nalla. Men du får hålla dig och röra ihop en glaze på några ingredienser. Glasera revbenen och ställ in i ugnen. Klart!
Ingredienser
Ingredienser
- 2 kg tjocka revben
- Salt och Peppar
- 1 Lök
- 1 dl Kikkoman japansk soja
- 2 dl sweet chili
- ½ dl honung
- ½ dl ketchup
- 2 tsk balsamvinäger
- 4 vitlöksklyftor, rivna
- Topping: rostade sesamfrön, persilja
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skär revbenen i mindre bitar. (Inte för små så att köttet faller isär helt.) Salta och peppra ordentligt. Lägg ner i Crockpoten.
- Blanda alla ingredienser till glazen. Häll 1 ½ dl ovanpå köttet. Spara resten till senare glasering.
- Skala löken och skär i klyftor. Lägg ner i Crockpoten. Lägg på locket och låt ventilen vara öppen! Tryck på SLOWCOOK och HIGH. Ställ in tiden på ca 4.30 eller låt gå tills köttet är mört.
- När köttet är mört plockar du försiktigt upp det och lägger på ett galler. Låt rinna av en kort stund. Lägg över revbenen på en bakplåtsklädd plåt. Pensla ordentligt med resten av glazen. Ställ in plåten i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
- Lägg upp revbenen på ett fat eller en skärbräda. Toppa med rostade sesamfrön och hackad persilja. Servera!
- BRYSSELKÅL: Sila buljongen. Lägg brysselkålen i Crockpoten och häll över buljongen. Tryck på SAUTÉ/BROWN HIGH. När buljongen kokar, ändra till LOW. Låt brysselkålen koka utan lock i ca 10 minuter eller tills de mjuknat. Servera till tjocka glaserade revben!
Diskussion om Diadonnas glaserade revben
2 tankar om “Diadonnas glaserade revben”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Thailändska köttbullar
schedule5h

Grekisk stifado
schedule8 timmar på låg

Tex-Mexgryta
schedule7h
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Måste ma ställa in den i ugnen? Känns lite onödigt att använda crockpoten om man måste använda sin ugn med ändå ???? blir köttet inte färdigt i crockpotten menar du? ???? eöler kan man köra bara i potten utan att använda ugnen. tack för svar
Hejsan
Nej, man måste inte ställa in de i ugnen, men de får en lite annorlunda yta om de varit i ugn. Man kan prova att bara köra dem i Crock-pot och se vilken typ av yta man föredrar. Lycka till!