Diadonnas glaserade revben
Diadonnas glaserade revben
  • 8-10 portioner
  • 30m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

Diadonnas glaserade revben

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

GODASTE revbenen till jul i en Crockpot🎄🎄🎄
Vill du laga smakrika, söta och möra revben till jul? Använd din Crockpot på slowcook high och kör köttet i ca 4 ½ tim. Det blir sjukt gott! Jag lovar att du kommer ha svårt att inte nalla. Men du får hålla dig och röra ihop en glaze på några ingredienser. Glasera revbenen och ställ in i ugnen. Klart!

Diana Dontsova
Ett recept av
Diana Dontsova
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 kg tjocka revben
  • Salt och Peppar
  • 1 Lök
  • 1 dl Kikkoman japansk soja
  • 2 dl sweet chili
  • ½ dl honung
  • ½ dl ketchup
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 4 vitlöksklyftor, rivna
  • Topping: rostade sesamfrön, persilja
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g färsk brysselkÃ¥l
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär revbenen i mindre bitar. (Inte för smÃ¥ sÃ¥ att köttet faller isär helt.) Salta och peppra ordentligt. Lägg ner i Crockpoten.
  • 2. Blanda alla ingredienser till glazen. Häll 1 ½ dl ovanpÃ¥ köttet. Spara resten till senare glasering.
  • 3. Skala löken och skär i klyftor. Lägg ner i Crockpoten. Lägg pÃ¥ locket och lÃ¥t ventilen vara öppen! Tryck pÃ¥ SLOWCOOK och HIGH. Ställ in tiden pÃ¥ ca 4.30 eller lÃ¥t gÃ¥ tills köttet är mört.
  • 4. När köttet är mört plockar du försiktigt upp det och lägger pÃ¥ ett galler. LÃ¥t rinna av en kort stund. Lägg över revbenen pÃ¥ en bakplÃ¥tsklädd plÃ¥t. Pensla ordentligt med resten av glazen. Ställ in plÃ¥ten i ugnen pÃ¥ 225 grader i ca 15 minuter.
  • 5. Lägg upp revbenen pÃ¥ ett fat eller en skärbräda. Toppa med rostade sesamfrön och hackad persilja. Servera!
  • 6. BRYSSELKÃ…L: Sila buljongen. Lägg brysselkÃ¥len i Crockpoten och häll över buljongen. Tryck pÃ¥ SAUTÉ/BROWN HIGH. När buljongen kokar, ändra till LOW. LÃ¥t brysselkÃ¥len koka utan lock i ca 10 minuter eller tills de mjuknat. Servera till tjocka glaserade revben!