Diadonnas glaserade revben
Diadonnas glaserade revben
  • 8-10 portioner
  • 30m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

Diadonnas glaserade revben

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

GODASTE revbenen till jul i en Crockpot🎄🎄🎄
Vill du laga smakrika, söta och möra revben till jul? Använd din Crockpot på slowcook high och kör köttet i ca 4 ½ tim. Det blir sjukt gott! Jag lovar att du kommer ha svårt att inte nalla. Men du får hålla dig och röra ihop en glaze på några ingredienser. Glasera revbenen och ställ in i ugnen. Klart!

Diana Dontsova
Ett recept av
Diana Dontsova
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 kg tjocka revben
  • Salt och Peppar
  • 1 Lök
  • 1 dl Kikkoman japansk soja
  • 2 dl sweet chili
  • ½ dl honung
  • ½ dl ketchup
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 4 vitlöksklyftor, rivna
  • Topping: rostade sesamfrön, persilja
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g färsk brysselkål
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär revbenen i mindre bitar. (Inte för små så att köttet faller isär helt.) Salta och peppra ordentligt. Lägg ner i Crockpoten.
  • 2. Blanda alla ingredienser till glazen. Häll 1 ½ dl ovanpå köttet. Spara resten till senare glasering.
  • 3. Skala löken och skär i klyftor. Lägg ner i Crockpoten. Lägg på locket och låt ventilen vara öppen! Tryck på SLOWCOOK och HIGH. Ställ in tiden på ca 4.30 eller låt gå tills köttet är mört.
  • 4. När köttet är mört plockar du försiktigt upp det och lägger på ett galler. Låt rinna av en kort stund. Lägg över revbenen på en bakplåtsklädd plåt. Pensla ordentligt med resten av glazen. Ställ in plåten i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
  • 5. Lägg upp revbenen på ett fat eller en skärbräda. Toppa med rostade sesamfrön och hackad persilja. Servera!
  • 6. BRYSSELKÅL: Sila buljongen. Lägg brysselkålen i Crockpoten och häll över buljongen. Tryck på SAUTÉ/BROWN HIGH. När buljongen kokar, ändra till LOW. Låt brysselkålen koka utan lock i ca 10 minuter eller tills de mjuknat. Servera till tjocka glaserade revben!