En fransk specialitet, passande för kalla vinterkvällar. Billigaste maten som finns? I alla fall om man utesluter vinet.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 msk olivolja
- 6 medelstora lökar, finhackade
- 1 msk strösocker
- 3 vitlöksklyftor, krossade
- 2 dl torrt vitt vin
- 6 dl vegetarisk- eller kycklingbuljong
- 2 msk Worcestershiresås
- 2 msk konjak (valfritt)
- Salt
- Nymald svartpeppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Värm lök, olja, socker och vitlök i en stekpanna i 10 minuter tills löken börjar bli mjuk, tillsätt vinet och låt allt bli varmt.
- Lägg över till din Crock-Pot. och häll i den kokande buljongen, tillsätt Worcestershiresås, salt och peppar och blanda noga.
- Sätt på locket och koka i 4-5 timmar på inställning Låg eller 2-3 timmar på Hög inställning.
- Under tiden, rosta brödet på båda sidorna, strö över den rivna osten och grilla tills osten har smält och fått färg. Skär dem i bitar.
- Vid serveringen, rör i konjak (valfritt) i soppan, ös upp i sopptallrikar och lägg ostkrutongerna (eller grillade brödskivor) ovanpå.
- Garnera med persilja.
Diskussion om Fransk löksoppa
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Bakad potatis
schedule8-10 timmar på låg
Savoykåldolmar i tomatsås
schedule4h
Ångkoka grönsaker
schedule2m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept