En fransk specialitet, passande för kalla vinterkvällar. Billigaste maten som finns? I alla fall om man utesluter vinet.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 4 msk olivolja
  • 6 medelstora lökar, finhackade
  • 1 msk strösocker
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 6 dl vegetarisk- eller kycklingbuljong
  • 2 msk Worcestershiresås
  • 2 msk konjak (valfritt)
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Värm lök, olja, socker och vitlök i en stekpanna i 10 minuter tills löken börjar bli mjuk, tillsätt vinet och låt allt bli varmt.
  • Lägg över till din Crock-Pot. och häll i den kokande buljongen, tillsätt Worcestershiresås, salt och peppar och blanda noga.
  • Sätt på locket och koka i 4-5 timmar på inställning Låg eller 2-3 timmar på Hög inställning.
  • Under tiden, rosta brödet på båda sidorna, strö över den rivna osten och grilla tills osten har smält och fått färg. Skär dem i bitar.
  • Vid serveringen, rör i konjak (valfritt) i soppan, ös upp i sopptallrikar och lägg ostkrutongerna (eller grillade brödskivor) ovanpå.
  • Garnera med persilja.

Diskussion om Fransk löksoppa

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Långkål

schedule5-6 timmar

3 / 5. 35

Brysselkål med fetaost

schedule3-4 timmar på låg

3 / 5. 8

Äppelmos i Crockpot

schedule4h

4 / 5. 88

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot