Att helsteka en hel kyckling blir riktigt bra Det blir gott och mättar många personer. En stor kyckling blir riktigt saftig när den kokas länge i Crock-Poten på låg värme. Fyll fågeln med ingredienser som kanel, nejlika och stjärnanis och bind runt med steksnöre.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 hel kyckling (ca 2 kg)
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 4 torkade fikon
  • 1 kanelstång
  • 4 hela kryddnejlikor
  • 3 stjärnanis
  • salt och peppar
  • rostade hasselnötter
  • persilja
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skala och skär äpplet och löken i mindre bitar
  • Skär fikonen i mindre bitar och blanda dem med kanelstången, nejlikorna och stjärnanisen
  • Krydda kycklingen runt om och inuti med salt och peppar
  • Fyll sedan fågeln med alla ingredienserna och bind sedan ihop den med steksnöret
  • Bryn kycklingen i smör så att den får fin färg. (Har du en Crock-Pot som du kan bryna i så gör du det i den.)
  • Lägg den i grytan och sätt den på låg i 8 timmar. Koka den tills den är helt genomstekt
  • Vid servering: Klipp bort steksnöret och skär kycklingen i bitar. Toppa med rostade hasselnötter och hackad persilja.

Diskussion om Fylld hel kyckling

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Pulled Chicken Wraps

schedule6 timmar på låg

4 / 5. 106

Vitlökskyckling från Toscana

schedule6h

4 / 5. 337

Pasta Alfredo

schedule3 tim hög

4 / 5. 197

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Överraska mamma?

Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket. 
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!

Se erbjudanden