
Att helsteka en hel kyckling blir riktigt bra Det blir gott och mättar många personer. En stor kyckling blir riktigt saftig när den kokas länge i Crock-Poten på låg värme. Fyll fågeln med ingredienser som kanel, nejlika och stjärnanis och bind runt med steksnöre.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 hel kyckling (ca 2 kg)
- 1 äpple
- 1 gul lök
- 4 torkade fikon
- 1 kanelstång
- 4 hela kryddnejlikor
- 3 stjärnanis
- salt och peppar
- rostade hasselnötter
- persilja
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skala och skär äpplet och löken i mindre bitar
- Skär fikonen i mindre bitar och blanda dem med kanelstången, nejlikorna och stjärnanisen
- Krydda kycklingen runt om och inuti med salt och peppar
- Fyll sedan fågeln med alla ingredienserna och bind sedan ihop den med steksnöret
- Bryn kycklingen i smör så att den får fin färg. (Har du en Crock-Pot som du kan bryna i så gör du det i den.)
- Lägg den i grytan och sätt den på låg i 8 timmar. Koka den tills den är helt genomstekt
- Vid servering: Klipp bort steksnöret och skär kycklingen i bitar. Toppa med rostade hasselnötter och hackad persilja.
Diskussion om Fylld hel kyckling
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kryddig jordnötskyckling
schedule6 timmar på låg

Huli huli-kyckling
schedule20m

Apelsinkyckling
schedule5 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept