Fylld hel kyckling
Fylld hel kyckling
  • 8 vid buffé
  • 15m
  • 8h

Fylld hel kyckling

Att helsteka en hel kyckling blir riktigt bra Det blir gott och mättar många personer. En stor kyckling blir riktigt saftig när den kokas länge i Crock-Poten på låg värme. Fyll fågeln med ingredienser som kanel, nejlika och stjärnanis och bind runt med steksnöre.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 hel kyckling (ca 2 kg)
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 4 torkade fikon
  • 1 kanelstång
  • 4 hela kryddnejlikor
  • 3 stjärnanis
  • salt och peppar
  • rostade hasselnötter
  • persilja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala och skär äpplet och löken i mindre bitar
  • 2. Skär fikonen i mindre bitar och blanda dem med kanelstången, nejlikorna och stjärnanisen
  • 3. Krydda kycklingen runt om och inuti med salt och peppar
  • 4. Fyll sedan fågeln med alla ingredienserna och bind sedan ihop den med steksnöret
  • 5. Bryn kycklingen i smör så att den får fin färg. (Har du en Crock-Pot som du kan bryna i så gör du det i den.)
  • 6. Lägg den i grytan och sätt den på låg i 8 timmar. Koka den tills den är helt genomstekt
  • 7. Vid servering: Klipp bort steksnöret och skär kycklingen i bitar. Toppa med rostade hasselnötter och hackad persilja.
Taggar

kyckling