Gulaschgryta
Gulaschgryta
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Gulaschgryta

Som utlovat, här kommer ett hysteriskt gott recept på gulasch! Kan vara det godaste jag ätit på länge. Jag valde att köra min gulasch i min Crock-Pot. Himla smidigt att göra i ordning på morgonen och sedan ha middagen klar när man kommer hem!
Det finns säkert lika många varianter på gulasch som det finns på kalops eller köttfärssås. Så jag har typ googlat ihjäl mig efter det perfekta receptet, hittade inget jag riktigt gillade så gjorde en helt egen variant. Och det blev magiskt gott!

Recept från: Linneas skafferi

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 800 g grytbitar av nötkött
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 selleristjälkar
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 tsk kummin (inte spiskummin)
  • 3 msk paprikapulver (gärna rökigt)
  • 1 zucchini
  • 1 fp krossade tomater
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 dl rött vin
  • 3 lagerblad
  • 3 röda paprikor
  • salt & peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn köttet (antingen i en stekpanna eller om din Crock-Pot har stekfunktion, det har min), skala och finhacka lök och vitlök. Skär sellerin i tunna skivor. Bryn detta efter köttet.
  • 2. Blanda i tomatpuré, kummin och paprikapulver. Ha i allt brynt kött och grönsaker i din Crock-Pot.
  • 3. Skär zucchinin i ca 1 cm stora bitar. Slå på krossade tomater, köttbuljong och vin. Lägg i lagerblad, salta och peppra. Sätt timern på 6-7 timmar och värmen på låg.
  • 4. När det är cirka 30 minuter kvar, skär paprikorna i bitar och låt dem puttra med den sista tiden.
  • 5. Servera med gräddfil, råris och färsk persilja.