Som utlovat, här kommer ett hysteriskt gott recept på gulasch! Kan vara det godaste jag ätit på länge. Jag valde att köra min gulasch i min Crock-Pot. Himla smidigt att göra i ordning på morgonen och sedan ha middagen klar när man kommer hem!
Det finns säkert lika många varianter på gulasch som det finns på köttfärssås. Så jag har typ googlat ihjäl mig efter det perfekta receptet, hittade inget jag riktigt gillade så gjorde en helt egen variant. Och det blev magiskt gott!
Ingredienser
Ingredienser
- 800 g grytbitar av nötkött
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 2 selleristjälkar
- 1 dl tomatpuré
- 2 tsk kummin (inte spiskummin)
- 3 msk paprikapulver (gärna rökigt)
- 1 zucchini
- 1 fp krossade tomater
- 5 dl köttbuljong
- 1 dl rött vin
- 3 lagerblad
- 3 röda paprikor
- salt & peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Bryn köttet (antingen i en stekpanna eller om din Crock-Pot har stekfunktion, det har min), skala och finhacka lök och vitlök. Skär sellerin i tunna skivor. Bryn detta efter köttet.
- Blanda i tomatpuré, kummin och paprikapulver. Ha i allt brynt kött och grönsaker i din Crock-Pot.
- Skär zucchinin i ca 1 cm stora bitar. Slå på krossade tomater, köttbuljong och vin. Lägg i lagerblad, salta och peppra. Sätt timern på 6-7 timmar och värmen på låg.
- När det är cirka 30 minuter kvar, skär paprikorna i bitar och låt dem puttra med den sista tiden.
- Servera med gräddfil, råris och färsk persilja.
Diskussion om Gulaschgryta
En tanke om “Gulaschgryta”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Minska ner på rökt paprika så blir den super! Om man inte storälskar rökt paprika dvs! ; )