Som utlovat, här kommer ett hysteriskt gott recept på gulasch! Kan vara det godaste jag ätit på länge. Jag valde att köra min gulasch i min Crock-Pot. Himla smidigt att göra i ordning på morgonen och sedan ha middagen klar när man kommer hem!
Det finns säkert lika många varianter på gulasch som det finns på köttfärssås. Så jag har typ googlat ihjäl mig efter det perfekta receptet, hittade inget jag riktigt gillade så gjorde en helt egen variant. Och det blev magiskt gott!

Recept från: Linneas skafferi

en kommentar »
Ingredienser

Ingredienser

  • 800 g grytbitar av nötkött
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 selleristjälkar
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 tsk kummin (inte spiskummin)
  • 3 msk paprikapulver (gärna rökigt)
  • 1 zucchini
  • 1 fp krossade tomater
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 dl rött vin
  • 3 lagerblad
  • 3 röda paprikor
  • salt & peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Bryn köttet (antingen i en stekpanna eller om din Crock-Pot har stekfunktion, det har min), skala och finhacka lök och vitlök. Skär sellerin i tunna skivor. Bryn detta efter köttet.
  • Blanda i tomatpuré, kummin och paprikapulver. Ha i allt brynt kött och grönsaker i din Crock-Pot.
  • Skär zucchinin i ca 1 cm stora bitar. Slå på krossade tomater, köttbuljong och vin. Lägg i lagerblad, salta och peppra. Sätt timern på 6-7 timmar och värmen på låg.
  • När det är cirka 30 minuter kvar, skär paprikorna i bitar och låt dem puttra med den sista tiden.
  • Servera med gräddfil, råris och färsk persilja.

Diskussion om Gulaschgryta

En tanke om “Gulaschgryta

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Boeuf Bourguignon

schedule7-9 timmar på låg

3.9 / 5. 249

Lammcurry

schedule15 min + 6 tim i slowcooker

3.6 / 5. 29

Köttgryta med honung och balsamico – Express

schedule28m

4 / 5. 143

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept