Hel kyckling
Hel kyckling
  • 4
  • 6m
  • 30m

Hel kyckling

Att laga en hel kyckling är både praktiskt och festligt. Servera tillsammans med dina favorittillbehör.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 hel kyckling, 1,3–1,6kg
  • 4 vitlöksklyftor, skalade och krossade
  • 250 ml varm kycklingbuljong
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 stor kvist färsk timjan
  • Salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Servera med potatis och grönsaker, eller dina favorittillbehör.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ta bort locket från din Crockpot® Express och välj BROWN/ SAUTÉ-funktionen.
  • 2. Ställ in 6 minuter. Låt den värmas upp.
  • 3. Lägg paprika, timjan och kryddor i en liten skål och blanda.
  • 4. Massera in blandningen på utsidan av kycklingen.
  • 5. Häll olja i kokkärlet och lägg i kycklingen med bröstet nedåt och bryn kycklingen.
  • 6. Vänd kycklingen efter halva tiden och bryn andra sidan.
  • 7. Tillsätt vitlök, citronsaft och kycklingfond.
  • 8. Försegla locket och tillaga kycklingen på POULTRY-funktionen i 30 minuter. Tryckventilen skall vara stängd.
  • 9. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  • 10. Lyft försiktigt upp kycklingen och lägg den på en varm tallrik. Täck den med folie för att hålla den varm.
  • 11. Sila spadet till såsen för att få bort vitlök och timjan.
  • 12. Välj BROWN/SAUTÉ-funktionen och låt buljongen koka upp.
  • 13. Rör i redning eller maizena blandat med vatten och låt såsen tjockna.