
Att laga en hel kyckling är både praktiskt och festligt. Servera tillsammans med dina favorittillbehör.
Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.
2 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 hel kyckling, 1,3–1,6kg
- 4 vitlöksklyftor, skalade och krossade
- 250 ml varm kycklingbuljong
- 1 msk vegetabilisk olja
- 2 msk citronsaft
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad timjan
- 1 stor kvist färsk timjan
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Ta bort locket från din Crockpot® Express och välj BROWN/ SAUTÉ-funktionen.
- Ställ in 6 minuter. Låt den värmas upp.
- Lägg paprika, timjan och kryddor i en liten skål och blanda.
- Massera in blandningen på utsidan av kycklingen.
- Häll olja i kokkärlet och lägg i kycklingen med bröstet nedåt och bryn kycklingen.
- Vänd kycklingen efter halva tiden och bryn andra sidan.
- Tillsätt vitlök, citronsaft och kycklingbuljong.
- Försegla locket och tillaga kycklingen på POULTRY-funktionen i 30 minuter. Tryckventilen skall vara stängd.
- Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
- Lyft försiktigt upp kycklingen och lägg den på en varm tallrik. Täck den med folie för att hålla den varm.
- Sila spadet till såsen för att få bort vitlök och timjan.
- Välj BROWN/SAUTÉ-funktionen och låt buljongen koka upp.
- Rör i redning eller maizena blandat med vatten och låt såsen tjockna.
Diskussion om Hel kyckling i Express
2 tankar om “Hel kyckling i Express”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kyckling med vitlök, örter och ris. Allt-i-ett
schedule15m

Kyckling Pad Thai
schedule1h 30m

Honungskyckling
schedule4 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
I receptet står det kycklingbuljong och i gör så här står det kycklingfond..vad är det som gäller?
Hej! Det ska vara buljong. Har ändrat det i receptet nu. Tack!