Att laga en hel kyckling är både praktiskt och festligt. Servera tillsammans med dina favorittillbehör.
Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.
4 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 hel kyckling, 1,3–1,6kg
- 4 vitlöksklyftor, skalade och krossade
- 250 ml varm kycklingbuljong
- 1 msk vegetabilisk olja
- 2 msk citronsaft
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad timjan
- 1 stor kvist färsk timjan
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Ta bort locket från din Crockpot® Express och välj BROWN/ SAUTÉ-funktionen.
- Ställ in 6 minuter. Låt den värmas upp.
- Lägg paprika, timjan och kryddor i en liten skål och blanda.
- Massera in blandningen på utsidan av kycklingen.
- Häll olja i kokkärlet och lägg i kycklingen med bröstet nedåt och bryn kycklingen.
- Vänd kycklingen efter halva tiden och bryn andra sidan.
- Tillsätt vitlök, citronsaft och kycklingbuljong.
- Försegla locket och tillaga kycklingen på POULTRY-funktionen i 30 minuter. Tryckventilen skall vara stängd.
- Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
- Lyft försiktigt upp kycklingen och lägg den på en varm tallrik. Täck den med folie för att hålla den varm.
- Sila spadet till såsen för att få bort vitlök och timjan.
- Välj BROWN/SAUTÉ-funktionen och låt buljongen koka upp.
- Rör i redning eller maizena blandat med vatten och låt såsen tjockna.
Diskussion om Hel kyckling i Express
4 tankar om “Hel kyckling i Express”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Kyckling med sötsur sås
schedule6-7 timmar på låg
Dijonkyckling
schedule6 timmar
Kyckling Fajitas
schedule4-6 tim på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
I receptet står det kycklingbuljong och i gör så här står det kycklingfond..vad är det som gäller?
Hej! Det ska vara buljong. Har ändrat det i receptet nu. Tack!
Om man har en kyckling på 2,2 kg behöver man öka tiden då?
Det är jättesvårt att svara på exakt vilket tid man bör ha. Det allra bästa när det kommer till just kyckling är att möta innertemperaturen. Den bör ligga runt 80 grader.