Hemmagjord ketchup
Hemmagjord ketchup
  • 15 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Hemmagjord ketchup

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En “äkta” ketchup som man gör själv är bland det godaste som finns, och det känns så lyxigt att servera från egen flaska. Superlätt när man låter Crock-Pot göra jobbet!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg tomater
  • 1 stjälk selleri
  • 1 gul lök
  • 1/2 chilifrukt (kan uteslutas)
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 dl farinsocker
  • 1 kanelstång
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • salt efter smak
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanchera tomaterna. (Koka upp vatten i en kastrull. Blanchera tomaterna i 30 sekunder, ”fiska” upp dem ur kastrullen och spola av dem med kallt vatten. Skär ett litet snitt i skalet och dra av det)
  • 2. Hacka tomaterna och lägg dem i din Crock-Pot
  • 3. Hacka lök och selleri och lägg ner i grytan
  • 4. Pressa vitlöken och lägg i resten av ingredienserna
  • 5. Koka på låg värme i sex timmar utan lock
  • 6. Fiska upp kanelstång och lagerblad
  • 7. Mixa ketchupen slät och häll upp på flaska