En “äkta” ketchup som man gör själv är bland det godaste som finns, och det känns så lyxigt att servera från egen flaska. Superlätt när man låter Crock-Pot göra jobbet!

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 1 stjälk selleri
  • 1 gul lök
  • 1/2 chilifrukt (kan uteslutas)
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 dl farinsocker
  • 1 kanelstång
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • salt efter smak
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Blanchera tomaterna. (Koka upp vatten i en kastrull. Blanchera tomaterna i 30 sekunder, ”fiska” upp dem ur kastrullen och spola av dem med kallt vatten. Skär ett litet snitt i skalet och dra av det)
  • Hacka tomaterna och lägg dem i din Crock-Pot
  • Hacka lök och selleri och lägg ner i grytan
  • Pressa vitlöken och lägg i resten av ingredienserna
  • Koka på låg värme i sex timmar utan lock
  • Fiska upp kanelstång och lagerblad
  • Mixa ketchupen slät och häll upp på flaska

Diskussion om Hemmagjord ketchup

Lämna ett svar

Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens

Dhal, indisk linsgryta

schedule6 timmar på låg

3.9 / 5. 89

Tomat- och potatissoppa

scheduleSlowcooking 5-8 tim. Tryckkokning: SOUP 30 min.

3.6 / 5. 8

Fransk löksoppa i Express

schedule10 min

4 / 5. 21

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept