
Musslorna blir, förutom att de får en härlig smak, skonsamt ångade i Crock-poten. Svårt att misslyckas!
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 nät blåmusslor
- 1 pkt bacon
- 0,5 fänkål
- 3 stänger stjälkselleri
- 0,5 röd chili
- 4 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 2 dl vitt vin
- 1 dl grädde
- Saften av 1 citron
- 2 krm vitpeppar
- 1 tsk salt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skrubba musslorna rena med en borste. Dra av ”skägget” om det finns något synligt. Släng trasiga musslor. Lägg dem i en bunke med kallt vatten och ställ in i kylen.
- Hacka lök, fänkål, selleri i 0,5cm bitar. Finhacka vitlök och chili.
- Strimla bacon och fräs det i en panna tills det är lätt brynt. Sänk värmen, lägg i grönsakshacket och låt gå med någon minut under omrörning. Häll över i din Crock-pot.
- Tillsätt salt, peppar, vin och citronsaft. Rör om och sätt på locket. Ställ vredet på låg. Rör gärna om ett par gånger under tillagningen.
- En timme innan servering ändrar du till läge hög och tillsätter grädden.
- När vätskan börjat sjuda tar du ut musslorna ur kylen och slänger de som inte slutit sig. Fördela dem i grytan och sätt på locket. Det tar normalt 20-35 minuter för alla musslor att öppna sig.
- Smaka av med mer salt, peppar och chili om så önskas. Strimla persilja och strö över. Servera genast.
- Att tänka på: Den relativt låga temperaturen gör att musslorna inte blir torra så lätt. Dock kan muskeln som håller skalet stängt behöva högre värme för att ge sig så du kan behöva hjälpa till lite för att öppna vissa musslor helt.
Diskussion om Heta blåmusslor med bacon
Mer recept med Skaldjur
som huvudingrediens

Fisk- och skaldjurssoppa
schedule3-4 timmar på låg

Paella
schedule6h 30m

Heta blåmusslor med bacon
schedule2-3 timmar på låg +1 på hög
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept