Denna vegetariska långkokta kormagryta är mustig och fyllig i smaken och dessutom glutenfri. Ta de grönsaker som blivit över i kylen, morötter, blomkål, bönor, paprika, majs, ärtor… allt funkar. Så mättande, du kommer inte ens att sakna köttet!
en kommentar »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 potatisar
- 8 dl blandade grönsaker
- 1 burk kikärtor
- 1 stor lök, hackad
- 2 cm färsk ingefära, riven
- 4 vitlöksklyftor, mosade
- 1 msk olja
- 3 dl tomatpuré
- 1 msk curry
- 1 msk garam masala
- 1,5 tsk spiskummin
- 1,5 tsk mald koriander
- 1,5 tsk mald ingefära
- 1,5 tsk mald kardemumma
- 2 tsk salt
- 0,5 tsk malda nejlikor
- 0,5 tsk fänkålsfrön
- 0,5 tsk bockhornsklöver
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 burk kokosmjölk
- 2 msk citronjuice
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk honung
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skala och hacka potatisen.
- Pensla grytan med olja. Lägg i potatis, grönsaker, kikärtor och alla kryddor + kokosmjölken.
- Koka på låg i 5-6 timmar.
- Servera med ett naanbröd eller ris. Klipp persilja och koriander över.
Diskussion om Indisk vegetarisk kormagryta
En tanke om “Indisk vegetarisk kormagryta”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!
Gott och värmande