
Denna vegetariska långkokta kormagryta är mustig och fyllig i smaken och dessutom glutenfri. Ta de grönsaker som blivit över i kylen, morötter, blomkål, bönor, paprika, majs, ärtor… allt funkar. Så mättande, du kommer inte ens att sakna köttet!
en kommentar »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 potatisar
- 8 dl blandade grönsaker
- 1 burk kikärtor
- 1 stor lök, hackad
- 2 cm färsk ingefära, riven
- 4 vitlöksklyftor, mosade
- 1 msk olja
- 3 dl tomatpuré
- 1 msk curry
- 1 msk garam masala
- 1,5 tsk spiskummin
- 1,5 tsk mald koriander
- 1,5 tsk mald ingefära
- 1,5 tsk mald kardemumma
- 2 tsk salt
- 0,5 tsk malda nejlikor
- 0,5 tsk fänkålsfrön
- 0,5 tsk bockhornsklöver
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 burk kokosmjölk
- 2 msk citronjuice
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk honung
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skala och hacka potatisen.
- Pensla grytan med olja. Lägg i potatis, grönsaker, kikärtor och alla kryddor + kokosmjölken.
- Koka på låg i 5-6 timmar.
- Servera med ett naanbröd eller ris. Klipp persilja och koriander över.
Diskussion om Indisk vegetarisk kormagryta
En tanke om “Indisk vegetarisk kormagryta”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot
Gott och värmande