Denna vegetariska långkokta kormagryta är mustig och fyllig i smaken och dessutom glutenfri. Ta de grönsaker som blivit över i kylen, morötter, blomkål, bönor, paprika, majs, ärtor… allt funkar. Så mättande, du kommer inte ens att sakna köttet!
en kommentar »
Ingredienser
Ingredienser
- 2 potatisar
- 8 dl blandade grönsaker
- 1 burk kikärtor
- 1 stor lök, hackad
- 2 cm färsk ingefära, riven
- 4 vitlöksklyftor, mosade
- 1 msk olja
- 3 dl tomatpuré
- 1 msk curry
- 1 msk garam masala
- 1,5 tsk spiskummin
- 1,5 tsk mald koriander
- 1,5 tsk mald ingefära
- 1,5 tsk mald kardemumma
- 2 tsk salt
- 0,5 tsk malda nejlikor
- 0,5 tsk fänkålsfrön
- 0,5 tsk bockhornsklöver
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 burk kokosmjölk
- 2 msk citronjuice
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk honung
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Skala och hacka potatisen.
- Pensla grytan med olja. Lägg i potatis, grönsaker, kikärtor och alla kryddor + kokosmjölken.
- Koka på låg i 5-6 timmar.
- Servera med ett naanbröd eller ris. Klipp persilja och koriander över.
Diskussion om Indisk vegetarisk kormagryta
En tanke om “Indisk vegetarisk kormagryta”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Vegetariskt
som huvudingrediens
Röd Thaicurry
schedule6 min + 15 min
Indisk linsgryta
schedule30 min
Vegetariska Burritos
schedule3 timmar
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Gott och värmande