Den här mustiga italienska nötköttgrytan är ett mycket enkel att göra. Endast nötkött som är stekt och sedan långsamt kokt i rödvin och buljong med massor av morötter, svamp och tomater.

Originalreceptet med video hittar du här

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 700g nötkött stekt, i ca 3 cm kuber
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk vitlökspulver
  • Salt och nymalet peppar
  • Extra virgin olivolja
  • 1 stor röd lök, skuren i stora bitar
  • 6 vitlöksklyftor, hackade
  • 4–5 stora morötter, i stora bitar
  • 2,5 dl rött vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 burk hela skalade tomater
  • 4–5 kvistar färsk timjan
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 500g champinjoner, rengjorda och skivade
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Blanda mjöl och vitlökspulver tillsammans.
  • Torka köttet torrt och krydda med salt och peppar. Vänd köttet i mjölblandningen.
  • Värm 2 msk olivolja och bryn köttet i cirka 3-4 minuter på varje sida så att en yta bildas.
  • Lägg köttet i botten av Crock-Poten. Tillsätt de återstående ingredienserna utom svamparna. Rör om med en träsked.
  • Lägg på locket och koka på låg i 7,5 tim eller på hög i 4 1/2 tim. Tillsätt skivade champinjoner. Koka i ytterligare 30 minuter.

Diskussion om Italiensk köttgryta

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Jamaicansk köttgryta

schedule6-7 tim på låg

4 / 5. 123

Curry på nötkött och cocosmjölk

schedule7-8 timmar på låg

4 / 5. 81

Pulled Pork i Express

schedule75 min

4 / 5. 135

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crock-Pot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept