Italiensk köttgryta
Italiensk köttgryta
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Italiensk köttgryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Den här italienska nötköttgrytan är ett mycket grundläggande recept. Nötkött som är stekt och sedan långsamt kokt i rödvin och buljong med massor av morötter, svamp och tomater.

Originalreceptet med video hittar du här

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 700g nötkött stekt, i ca 3 cm kuber
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk vitlökspulver
  • Salt och nymalet peppar
  • Extra virgin olivolja
  • 1 stor röd lök, skuren i stora bitar
  • 6 vitlöksklyftor, hackade
  • 4–5 stora morötter, i stora bitar
  • 2,5 dl rött vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 burk hela skalade tomater
  • 4–5 kvistar färsk timjan
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 500g champinjoner, rengjorda och skivade
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda mjöl och vitlökspulver tillsammans.
  • 2. Torka köttet torrt och krydda med salt och peppar. Vänd köttet i mjölblandningen.
  • 3. Värm 2 msk olivolja och bryn köttet i cirka 3-4 minuter på varje sida så att en yta bildas.
  • 4. Lägg köttet i botten av Crock-Poten. Tillsätt de återstående ingredienserna utom svamparna. Rör om med en träsked.
  • 5. Lägg på locket och koka på låg i 7,5 tim eller på hög i 4 1/2 tim. Tillsätt skivade champinjoner. Koka i ytterligare 30 minuter.
Information

Spendera inte för mycket pengar på nötköttet som används till den här rätten. En billig del av nötkött är det bästa alternativet. När det kokar långsamt bryter köttets bindväv ner till mör perfektion. Om du provsmakar och upptäcker att köttet är segt, betyder det helt enkelt att det behöver lite mer tid i grytan.