
Revbensspjäll som blir ljuvligt möra och som får smak av äpple, apelsin och julens goda kryddor. Receptet är lagom för 4 portioner som huvudrätt, eller som en del av julens buffé.
Recept och foto: Matmammans blogg.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg tjocka revbensspjäll
- 8 katrinplommon
- Saft av 2 apelsiner
- 2 dl julmust
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk mald kryddnejlika
- 1/2 tsk kanel
- 2-3 tsk chilipulver
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blanda kryddorna och gnid in revbensspjället med dem.
- Slowcooking: Lägg gallret i Crock-Poten och fyll i med apelsinjuice och julmust. Koka på låg i 5-6 timmar. ALT Tryckkokning: Meat/Stew i 15 min. Låt trycket släppa naturligt i 10-15 min.
- Lägg i plommonen och koka på hög i en halvtimme.
Diskussion om Juliga revbensspjäll
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Köttfärsoppa
schedule15m

Jamaicansk köttgryta
schedule6-7 tim på låg

Juliga revbensspjäll
schedule5-6 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot