Revbensspjäll som blir ljuvligt möra och som får smak av äpple, apelsin och julens goda kryddor. Receptet är lagom för 4 portioner som huvudrätt, eller som en del av julens buffé.

Recept och foto: Matmammans blogg.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 8 katrinplommon
  • Saft av 2 apelsiner
  • 2 dl julmust
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 1/2 tsk kanel
  • 2-3 tsk chilipulver
  • Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Blanda kryddorna och gnid in revbensspjället med dem.
  • Slowcooking: Lägg gallret i Crock-Poten och fyll i med apelsinjuice och julmust. Koka på låg i 5-6 timmar. ALT Tryckkokning: Meat/Stew i 15 min. Låt trycket släppa naturligt i 10-15 min.
  • Lägg i plommonen och koka på hög i en halvtimme.

Diskussion om Juliga revbensspjäll

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Lammrulle

schedule6 timmar

4 / 5. 4

Asiatiskt lamm

schedule7-8 timmar på låg

4.1 / 5. 18

Kalkongryta

schedule6 timmar på låg

3 / 5. 35

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept