Julköttbullar i Express
Julköttbullar i Express
  • 60 st portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 5m tillagningstid

Julköttbullar i Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Ernsts recept på juliga köttbullar gjorda på nötfärs och havregryn. Att göra köttbullarna med havregryn gör dem extra fina i konsistensen. Använder du ren havre kan även glutenintoleranta mumsa i sig köttbullar. När du gör dem i din Crock-Pot Express så tar det 20 min från start till mål, att få saftiga köttbullar att lägga på julbordet.

Ursprungligt recept av Ernst Kirchsteiger

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g köttfärs (nöt)
  • 0,5 gul lök, riven
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl grädde
  • 1 ägg
  • 0,5 krm kryddpeppar
  • 1-2 krm kanel (efter smak)
  • 1-2 krm kryddpeppar (efter smak)
  • 1-2 krm mejram (efter smak)
  • 1 tsk honung
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk salt
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Låt havregrynen svälla en stund i vattnet.
  • 2. Mixa ägg, lök, grädde och havregryn. Smaksätt med kryddor. Tillsätt till sist potatismjöl för att binda ihop smeten.
  • 3. Blanda ihop med köttfärsen till en smet.
  • 4. Rulla köttbullarna för hand eller använd en spritspåse.
  • 5. Stek köttbullarna snabbt så de får färg.
  • 6. Lägg dem i Crock-Pot Express och tillaga på Manuell, High Pressure i 5 min. Släpp ut ångan direkt (eller vänta 10 min så släpper den av sig själv)
  • 7. Servera på julbordet.
Information

Ett tips är att lägga ett smörpapper mellan varje lager, så fastnar de inte i varandra.