Ernsts recept på juliga köttbullar gjorda på nötfärs och havregryn. Att göra köttbullarna med havregryn gör dem extra fina i konsistensen. Använder du ren havre kan även glutenintoleranta mumsa i sig köttbullar. När du gör dem i din Crock-Pot Express så tar det 20 min från start till mål, att få saftiga köttbullar att lägga på julbordet.
Ursprungligt recept av Ernst Kirchsteiger
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 500 g köttfärs (nöt)
- 0,5 gul lök, riven
- 1 dl havregryn
- 1 msk potatismjöl
- 1 dl vatten
- 0,5 dl grädde
- 1 ägg
- 0,5 krm kryddpeppar
- 1-2 krm kanel (efter smak)
- 1-2 krm kryddpeppar (efter smak)
- 1-2 krm mejram (efter smak)
- 1 tsk honung
- 1 krm vitpeppar
- 2 tsk salt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Låt havregrynen svälla en stund i vattnet.
- Mixa ägg, lök, grädde och havregryn. Smaksätt med kryddor. Tillsätt till sist potatismjöl för att binda ihop smeten.
- Blanda ihop med köttfärsen till en smet.
- Rulla köttbullarna för hand eller använd en spritspåse.
- Stek köttbullarna snabbt så de får färg.
- Lägg dem i Crock-Pot Express och tillaga på Manuell, High Pressure i 5 min. Släpp ut ångan direkt (eller vänta 10 min så släpper den av sig själv)
- Servera på julbordet.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept