Kanderade nötter
Kanderade nötter
  • 1 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 3h tillagningstid

Kanderade nötter

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Oavsett om du deltar eller är värd på en julfest, kommer dessa kanelnötter att vara gästens favorit. Garanterat. det här receptet fungerar inte bara med pekannötter, det fungerar också bra med mandel, cashewnötter eller valnötter!

Behöver du en sista minuten-presentidé? Ta en skopa av dessa läckra nötter i en presentpåse och voila! Bästa gåvan.

VARNING! Dessa nötter kommer att göra att det luktar himmelskt i ditt hus  … så var beredd att dregla.

Recept och foto: Family fresh meals

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 8-9 dl pekannötter (eller mandel, cashewnötter eller valnötter)
  • 2,5 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 äggvita
  • 1 dl brunt socker
  • 1,5 msk kanel
  • 2 tsk vanilj
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda socker, brunt socker och kanel i en stor skål. Ställ åt sidan.
  • 2. I en separat skål vispa äggvita och vanilj tillsammans tills det blir lite skummigt.
  • 3. Placera pekannötterna i din slowcooker. Häll äggviteblandningen över nötterna och rör om tills nötterna är jämnt belagda.
  • 4. Pudra med kanelsockret över pekannötterna och rör om tills nötterna är alla belagda väl med socker.
  • 5. Koka med lock på LOW i 3 timmar, rör om då och då.
  • 6. När det är 20 minuter kvar, häll 0,6 dl vatten i Crock-Potten och rör om. Detta kommer att göra det yttre skalet gott och knaprigt.
  • 7. Sprid ut nötterna på ett bakplåtspapper och låt dem svalna i 15-20 minuter.