Om du gillar köttfärslimpa, bör du verkligen försöka laga den i slowcookern. Receptet på den här köttfärslimpan kan du självklart byta ut mot ditt eget favoritrecept.
Receptet kommer från: The Magical Slow Cooker
3 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg. malt nötkött
- 3 stora ägg
- 1 liten gul lök, tärnad
- 1 grön paprika, tärnad
- 1 dl ketchup eller chilisås
- 1 dl mjölk
- 1 tsk. vitlökspulver
- 1 dl ströbröd eller mosade salta kex
- 5 bakpotatisar
- salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blanda kött, ägg, lök, paprika, ketchup, mjölk, vitlökspulver, salt och peppar i en stor skål. Blanda med en sked eller rena händer. Låt det stå en stund så att brödet kan svälla. Om köttfärslimpan tycks bli för lös, lägg till mer ströbröd eller om den är för torr, lägg till mer mjölk eller ketchup.
- Forma köttfärsen till en limpa i botten på slowcookern. Tvätta och torka potatisen och linda in var och en av dem i folie. Lägg potatisen ovanpå köttfärslimpan efter kanterna.
- Lägg på locket och koka på låg under 8 timmar utan att öppna locket under tillagningstiden.
- Servera och njut!
Diskussion om Köttfärslimpa och bakad potatis
3 tankar om “Köttfärslimpa och bakad potatis”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Det ska jag prova !
Det låter jättegott. Undrar om det fungerar att ha bacon ovanpå köttfärslimpan ?
Ja det går jättebra 🙂