Köttfärslimpa och bakad potatis
Köttfärslimpa och bakad potatis
  • 5 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Köttfärslimpa och bakad potatis

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Du kan laga en hel måltid i slowcookern om du gör köttfärslimpa och bakad potatis. Om du gillar köttfärslimpa, bör du verkligen försöka laga den i slowcookern. Receptet på den här köttfärslimpan kan du självklart byta ut mot ditt eget favoritrecept.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg. malt nötkött
  • 3 stora ägg
  • 1 liten gul lök, tärnad
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 dl ketchup eller chilisås
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk. vitlökspulver
  • salt och peppar
  • 1 dl ströbröd eller mosade salta kex
  • 5 bakpotatisar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda kött, ägg, lök, paprika, ketchup, mjölk, vitlökspulver, salt och peppar i en stor skål. Blanda med en sked eller rena händer. Låt det stå en stund så att brödet kan svälla. Om köttfärslimpan tycks bli för lös, lägg till mer ströbröd eller om den är för torr, lägg till mer mjölk eller ketchup.
  • 2. Forma köttfärsen till en limpa i botten på slowcookern. Tvätta och torka potatisen och linda in var och en av dem i folie. Lägg potatisen ovanpå köttfärslimpan efter kanterna.
  • 3. Lägg på locket och koka på låg under 8 timmar utan att öppna locket under tillagningstiden.
  • 4. Servera och njut!