Om du gillar köttfärslimpa, bör du verkligen försöka laga den i slowcookern. Receptet på den här köttfärslimpan kan du självklart byta ut mot ditt eget favoritrecept.

Receptet kommer från: The Magical Slow Cooker

 

3 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg. malt nötkött
  • 3 stora ägg
  • 1 liten gul lök, tärnad
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 dl ketchup eller chilisås
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk. vitlökspulver
  • 1 dl ströbröd eller mosade salta kex
  • 5 bakpotatisar
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Blanda kött, ägg, lök, paprika, ketchup, mjölk, vitlökspulver, salt och peppar i en stor skål. Blanda med en sked eller rena händer. Låt det stå en stund så att brödet kan svälla. Om köttfärslimpan tycks bli för lös, lägg till mer ströbröd eller om den är för torr, lägg till mer mjölk eller ketchup.
  • Forma köttfärsen till en limpa i botten på slowcookern. Tvätta och torka potatisen och linda in var och en av dem i folie. Lägg potatisen ovanpå köttfärslimpan efter kanterna.
  • Lägg på locket och koka på låg under 8 timmar utan att öppna locket under tillagningstiden.
  • Servera och njut!

Diskussion om Köttfärslimpa och bakad potatis

3 tankar om “Köttfärslimpa och bakad potatis

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Nötstek Balsamico

schedule8-10 timmar på låg

4 / 5. 120

Köttfärssås med champinjoner, palsternacka och morötter

scheduleSlowcooking 6-8h. Express i 30 minuter

4 / 5. 14

Skinkstek med äpple, cider och grädde

schedule6-7 timmar på låg

4 / 5. 87

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept