Jag har i detta fall tagit mitt favoritrecept på köttfärssås i Crock Pot och bytt ut hälften av köttet mot rotfrukter, grönsaker och linser. Jag vill inte påstå att köttfärssåsen blev godare. Den smakade helt enkelt lika gott som min fantastiska köttiga köttfärssås! Mycket hänger ju på kryddorna. Däremot blev den nyttigare, mer klimatsmart och billigare. Tummen upp från hela familjen, plånboken och Greta!
Receptet kommer från Att Leva Sunt
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 400 g köttfärs
- 1 finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 3 rivna morötter
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 4 msk tomatpuré
- 2 dl röda linser
- 1 dl vatten
- salt, peppar och andra goda kryddor som oregano och timjan
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Hacka vitlök och lök. Skala och riv morötterna.
- Bryn köttfärsen i het panna eller i grytan för de modeller som är anpassade för detta.
- Häll ner lök, vitlök och rivna morötter och fräs några minuter till.
- Ställ tillbaka grytan på tillagningsenheten. Häll i övriga ingredienser och krydda med salt, peppar och kryddor efter smak och tycke.
- Låt gå på låg effekt i 6 timmar. Servera med pasta av valfri sort och toppa med parmesan.
Diskussion om Köttfärssås 50/50
Mer recept med 50/50
som huvudingrediens
Viltgryta med rotfrukter och kikärtor
schedule6h 10m
Panang Gai med kyckling
schedule15m
Panang Gai med fläskkött och färsk ananas
schedule5h
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Viltskavsgryta
schedule6 timmar på låg
Köttgryta med glöggsmak
schedule8 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept