

Jag har i detta fall tagit mitt favoritrecept på köttfärssås i Crock Pot och bytt ut hälften av köttet mot rotfrukter, grönsaker och linser. Jag vill inte påstå att köttfärssåsen blev godare. Den smakade helt enkelt lika gott som min fantastiska köttiga köttfärssås! Mycket hänger ju på kryddorna. Däremot blev den nyttigare, mer klimatsmart och billigare. Tummen upp från hela familjen, plånboken och Greta!
Ingredienser
- 400 g köttfärs
- 1 finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 3 rivna morötter
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 4 msk tomatpuré
- 2 dl röda linser
- 1 dl vatten
- salt, peppar och andra goda kryddor som oregano och timjan
Gör så här
- Hacka vitlök och lök. Skala och riv morötterna.
- Bryn köttfärsen i het panna eller i grytan för de modeller som är anpassade för detta.
- Häll ner lök, vitlök och rivna morötter och fräs några minuter till.
- Ställ tillbaka grytan på tillagningsenheten. Häll i övriga ingredienser och krydda med salt, peppar och kryddor efter smak och tycke.
- Låt gå på låg effekt i 6 timmar. Servera med pasta av valfri sort och toppa med parmesan.
Mer recept med 50/50
som huvudingrediens

Krämig köttfärssoppa

Sötpotatischili 50/50

Viltgryta med rotfrukter och kikärtor
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Kalkongryta

Grekisk stifado

Kalops
UTFORSKA MODELLER
CROCKPOT-SKOLAN
Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crockpot