
Jag har i detta fall tagit mitt favoritrecept på köttfärssås i Crock Pot och bytt ut hälften av köttet mot rotfrukter, grönsaker och linser. Jag vill inte påstå att köttfärssåsen blev godare. Den smakade helt enkelt lika gott som min fantastiska köttiga köttfärssås! Mycket hänger ju på kryddorna. Däremot blev den nyttigare, mer klimatsmart och billigare. Tummen upp från hela familjen, plånboken och Greta!
Receptet kommer från Att Leva Sunt
Inga kommentarer »Ingredienser
- 400 g köttfärs
- 1 finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 3 rivna morötter
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 4 msk tomatpuré
- 2 dl röda linser
- 1 dl vatten
- salt, peppar och andra goda kryddor som oregano och timjan
Gör så här
- Hacka vitlök och lök. Skala och riv morötterna.
- Bryn köttfärsen i het panna eller i grytan för de modeller som är anpassade för detta.
- Häll ner lök, vitlök och rivna morötter och fräs några minuter till.
- Ställ tillbaka grytan på tillagningsenheten. Häll i övriga ingredienser och krydda med salt, peppar och kryddor efter smak och tycke.
- Låt gå på låg effekt i 6 timmar. Servera med pasta av valfri sort och toppa med parmesan.
Diskussion om Köttfärssås 50/50
Mer recept med 50/50
som huvudingrediens

Köttfärssås 50/50

Panang Gai med kyckling

Krämig köttfärssoppa
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Fläskkotletter med lök

Tacofärs

Koreansk karré
UTFORSKA MODELLER
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot