Köttfärssås 50/50
Köttfärssås 50/50
  • 4-6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Köttfärssås 50/50

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Jag har i detta fall tagit mitt favoritrecept på köttfärssås i Crock Pot och bytt ut hälften av köttet mot rotfrukter, grönsaker och linser. Jag vill inte påstå att köttfärssåsen blev godare. Den smakade helt enkelt lika gott som min fantastiska köttiga köttfärssås! Mycket hänger ju på kryddorna. Däremot blev den nyttigare, mer klimatsmart och billigare. Tummen upp från hela familjen, plånboken och Greta!

Receptet kommer från Att Leva Sunt

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 400 g köttfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 rivna morötter
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl röda linser
  • 1 dl vatten
  • salt, peppar och andra goda kryddor som oregano och timjan
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • pasta
  • parmesan
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Hacka vitlök och lök. Skala och riv morötterna.
  • 2. Bryn köttfärsen i het panna eller i grytan för de modeller som är anpassade för detta.
  • 3. Häll ner lök, vitlök och rivna morötter och fräs några minuter till.
  • 4. Ställ tillbaka grytan på tillagningsenheten. Häll i övriga ingredienser och krydda med salt, peppar och kryddor efter smak och tycke.
  • 5. Låt gå på låg effekt i 6 timmar. Servera med pasta av valfri sort och toppa med parmesan.