Denna köttgryta är full av smak och så lätt att göra – bara kasta i allt och låt det koka! Fullt med grönsaker och god smakrik balsamicosås.

Originalreceptet hittar du här:

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg små potatisar
  • 0,5 kg grytbitar av nötkött
  • 0,5 kg morötter skalade, i stora bitar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 mellanstor lök, tärnad
  • 2 selleristjälkar, skivade
  • 0,8 dl balsamvinäger
  • 3 msk honung
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk Worcestershire-sås
  • salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Sätt på Express för att sautera/bryna och vänta tills den är het.
  • Rör samman salt, vitlökspulver, peppar och paprika.
  • Krydda köttet och stek, hälften i taget i olja, cirka 2-3 minuter.
  • Stäng av Expressen och häll i buljong medan den fortfarande är varm, skrapa botten med en träsked för att förhindra att något fastnar.
  • Lägg potatis, morötter, lök och selleri och strö över resten av smaksättningen. Blanda.
  • Sätt på locket, vrid ventilen till stängd och välj manuell med tryckkokning i 20 minuter. Det tar 10-15 minuter för den att nå tryck och börja räkna ner.
  • När koktiden är över, stäng av och låt trycket släppas naturligt i 10-15 minuter innan du öppnar ventilen och tar bort locket. Sätt den på Sauté.
  • Vispa ihop balsamvinäger, honung, majsstärkelse, tomatpuré och Worcestershiresås och tillsätt i grytan, koka och rör om i 2-3 minuter tills den förtjockas. Servera.

Diskussion om Köttgryta med honung och balsamico – Express

Lämna ett svar

Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Köttgryta med glöggsmak

schedule8 timmar på låg

4 / 5. 31

Köttfärsgryta med mycket grönsaker

schedule6h

4 / 5. 70

Chili med svarta bönor

schedule8 timmar på låg

0 / 5. 0

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCKPOT-SKOLAN

Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crockpot