Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
1 kg små potatisar
0,5 kg grytbitar av nötkött
0,5 kg morötter skalade, i stora bitar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 msk rapsolja
5 dl köttbuljong
1 mellanstor lök, tärnad
2 selleristjälkar, skivade
0,8 dl balsamvinäger
3 msk honung
3 msk majsstärkelse
2 msk tomatpuré
1 msk Worcestershire-sås
salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Sätt på Express för att sautera/bryna och vänta tills den är het.
2. Rör samman salt, vitlökspulver, peppar och paprika.
3. Krydda köttet och stek, hälften i taget i olja, cirka 2-3 minuter.
4. Stäng av Expressen och häll i buljong medan den fortfarande är varm, skrapa botten med en träsked för att förhindra att något fastnar.
5. Lägg potatis, morötter, lök och selleri och strö över resten av smaksättningen. Blanda.
6. Sätt på locket, vrid ventilen till stängd och välj manuell med tryckkokning i 20 minuter. Det tar 10-15 minuter för den att nå tryck och börja räkna ner.
7. När koktiden är över, stäng av och låt trycket släppas naturligt i 10-15 minuter innan du öppnar ventilen och tar bort locket. Sätt den på Sauté.
8. Vispa ihop balsamvinäger, honung, majsstärkelse, tomatpuré och Worcestershiresås och tillsätt i grytan, koka och rör om i 2-3 minuter tills den förtjockas. Servera.