Köttgryta med honung och balsamico – Express
Köttgryta med honung och balsamico – Express
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 28m tillagningstid

Köttgryta med honung och balsamico – Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna köttgryta är full av smak och så lätt att göra – bara kasta i allt och låt det koka! Fullt med grönsaker och god smakrik balsamicosås.

Originalreceptet hittar du här:

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg små potatisar
  • 0,5 kg grytbitar av nötkött
  • 0,5 kg morötter skalade, i stora bitar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 mellanstor lök, tärnad
  • 2 selleristjälkar, skivade
  • 0,8 dl balsamvinäger
  • 3 msk honung
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk Worcestershire-sås
  • salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Sätt på Express för att sautera/bryna och vänta tills den är het.
  • 2. Rör samman salt, vitlökspulver, peppar och paprika.
  • 3. Krydda köttet och stek, hälften i taget i olja, cirka 2-3 minuter.
  • 4. Stäng av Expressen och häll i buljong medan den fortfarande är varm, skrapa botten med en träsked för att förhindra att något fastnar.
  • 5. Lägg potatis, morötter, lök och selleri och strö över resten av smaksättningen. Blanda.
  • 6. Sätt på locket, vrid ventilen till stängd och välj manuell med tryckkokning i 20 minuter. Det tar 10-15 minuter för den att nå tryck och börja räkna ner.
  • 7. När koktiden är över, stäng av och låt trycket släppas naturligt i 10-15 minuter innan du öppnar ventilen och tar bort locket. Sätt den på Sauté.
  • 8. Vispa ihop balsamvinäger, honung, majsstärkelse, tomatpuré och Worcestershiresås och tillsätt i grytan, koka och rör om i 2-3 minuter tills den förtjockas. Servera.