Krämig köttfärssoppa
Krämig köttfärssoppa
  • 8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 9h tillagningstid

Krämig köttfärssoppa

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Köttfärs och potatis i en krämig soppa. Hela måltiden lagas på samma gång.

Receptet kommer från The Magical slowcooker

Tips! Byt ut hälften av köttfärsen mot quorn!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g nötfärs, brynt
  • 2 potatisar, i tärningar
  • 2 morötter, skalade och tärnade
  • 3 selleristjälkar, skalade och hackade
  • 1 lök, tärnad
  • salt och peppar
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1/2 tsk. vitlökspulver
  • 6-7 dl kycklingbuljong
  • 500 g riven ost (tillsätt till slutet av tillagningstiden)
  • 250 g creme cheese (tillsätt i slutet av tillagningstiden)
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Observera innan du börjar med receptet, att den totala tillagningstiden i en slowcooker är 8 timmar, ost och creme cheese tillsätts vid 7:e timmen och kokas i ytterligare 1 timme
  • 2. Lägg i det stekta nötköttet, potatis, morötter, selleri, lök, salt, peppar, basilika, vitlökspulver och kycklingsbuljong i din slowcooker. Lägg INTE i osten.
  • 3. Lägg på locket och koka på LOW i 7 timmar utan att öppna locket under tillagningstiden.
  • 4. Lägg till osten i slowcookern. Rör om.
  • 5. Lägg på locket och koka ytterligare en timme på LOW.
  • 6. Rör om tills allting blandats i soppan. Servera och njut!