Köttfärs och potatis i en krämig soppa. Hela måltiden lagas på samma gång. När du börjar att laga den här soppan i din Crockpot kommer den att verka som en buljong, inte en krämig soppa, men oroa dig inte, allt det krämiga och ostliknande kommer att tillsättas i slutet.
Receptet kommer från The Magical slowcooker
Tips! Byt ut hälften av köttfärsen mot quorn!
4 kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 500 g nötfärs, brynt
- 2 potatisar, i tärningar
- 2 morötter, skalade och tärnade
- 3 selleristjälkar, skalade och hackade
- 1 lök, tärnad
- salt och peppar
- 2 tsk torkad basilika
- 1/2 tsk. vitlökspulver
- 6-7 dl kycklingbuljong
- 500 g riven ost (tillsätt till slutet av tillagningstiden)
- 250 g creme cheese (tillsätt i slutet av tillagningstiden)
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Observera innan du börjar med receptet, att den totala tillagningstiden i en slowcooker är 8 timmar, ost och creme cheese tillsätts vid 7:e timmen och kokas i ytterligare 1 timme
- Lägg i det stekta nötköttet, potatis, morötter, selleri, lök, salt, peppar, basilika, vitlökspulver och kycklingsbuljong i din slowcooker. Lägg INTE i osten.
- Lägg på locket och koka på LOW i 7 timmar utan att öppna locket under tillagningstiden.
- Lägg till osten i slowcookern. Rör om.
- Lägg på locket och koka ytterligare en timme på LOW.
- Rör om tills allting blandats i soppan. Servera och njut!
Diskussion om Krämig köttfärssoppa
4 tankar om “Krämig köttfärssoppa”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med 50/50
som huvudingrediens
Fyllda paprikor i Crock-Pot Express
schedule10m
Köttfärssås 50/50
schedule6h
Panang Gai med kyckling
schedule15m
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Cholent – judisk köttgryta
schedule16h
Köttgryta med honung och balsamico
schedule8h
Ossobucco med polenta
schedule6-7 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
God smak men osten blir lätt grynig. Strunta helt i hårdosten och öka istället mängden cream cheese.
Den var omtyckt i min familj. Jag hade i mer potatis och morötter och lök i och hade mer riven ost. Soppan blev helt underbar. Jag rekommenderar soppan varm
Går det inte att skippa osten och ersätta grädde istället?
Jo, det går lika bra.