Ingredienser
Ingredienser
- 10 kycklinglår, utan skinn
- 4 baconskivor
- 1 stor lök, tunnt skivad
- 4 vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk nymald svartpeppar
- 1 lagerblad
- 2,5 dl torrt vitt vin
- 2 burkar hela tomater
- 1 tsk salt
- hackad persilja
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Stek baconskivorna hårt i stekpanna, låt dem kallna på papper, smula dem sedan.
- Stek löken i fettet tills den är mjuk, lägg då i vitlök, fänkålsfrön, peppar och lagerblad och stek det ett par minuter. Häll i vin, salt och tomater och låt det koka upp.
- Lägg i kycklinglåren och häll tomatröran på och strö smulat bacon över. Koka 3 tim på hög eller 6 tim på låg.
- Ta bort lagerbladet och strö över klippt persilja innan du serverar.
Diskussion om Kyckling i vin- och tomatsås
2 tankar om “Kyckling i vin- och tomatsås”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Kycklingsoppa med Gnocchi
schedule6-7 timmar på låg
Krämig dragonkyckling
schedule6 timmar på låg
Örtstekt kyckling
schedule12m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Överraska mamma?
Snart är det Mors dag, och vad passar då bättre att ge bort än en Crock-pot? Även den blivande studenten uppskattar denna mångsidiga produkt som garanterat blir ens bästa vän i köket.
Vi har samlat alla erbjudanden på en och samma sida, kika ni och fynda!
Kan man använda kycklingfile istället Och vad blir skillnaden i receptet sådana fall?
Ja det går bra, det kan bli lite torrare kött eftersom benen gör köttet saftigare.