
Ingredienser
Ingredienser
- 10 kycklinglår, utan skinn
- 4 baconskivor
- 1 stor lök, tunnt skivad
- 4 vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk nymald svartpeppar
- 1 lagerblad
- 2,5 dl torrt vitt vin
- 2 burkar hela tomater
- 1 tsk salt
- hackad persilja
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Stek baconskivorna hårt i stekpanna, låt dem kallna på papper, smula dem sedan.
- Stek löken i fettet tills den är mjuk, lägg då i vitlök, fänkålsfrön, peppar och lagerblad och stek det ett par minuter. Häll i vin, salt och tomater och låt det koka upp.
- Lägg i kycklinglåren och häll tomatröran på och strö smulat bacon över. Koka 3 tim på hög eller 6 tim på låg.
- Ta bort lagerbladet och strö över klippt persilja innan du serverar.
Diskussion om Kyckling i vin- och tomatsås
2 tankar om “Kyckling i vin- och tomatsås”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kall marinerad kycklingfilé
schedule12m

Amerikansk chilikyckling
schedule6-8 tim på låg

Röd paprikakyckling
schedule4-6 tim på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Kan man använda kycklingfile istället Och vad blir skillnaden i receptet sådana fall?
Ja det går bra, det kan bli lite torrare kött eftersom benen gör köttet saftigare.