Kyckling i vin- och tomatsås
Kyckling i vin- och tomatsås
  • 10
  • 15m
  • 6h

Kyckling i vin- och tomatsås

Kycklinglår i mustig örtkryddad vin- och tomatsås.

Recept från Eatingwell

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 10 kycklinglår, utan skinn
  • 4 baconskivor
  • 1 stor lök, tunnt skivad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 2,5 dl torrt vitt vin
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 tsk salt
  • hackad persilja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Stek baconskivorna hårt i stekpanna, låt dem kallna på papper, smula dem sedan.
  • 2. Stek löken i fettet tills den är mjuk, lägg då i vitlök, fänkålsfrön, peppar och lagerblad och stek det ett par minuter. Häll i vin, salt och tomater och låt det koka upp.
  • 3. Lägg i kycklinglåren och häll tomatröran på och strö smulat bacon över. Koka 3 tim på hög eller 6 tim på låg.
  • 4. Ta bort lagerbladet och strö över klippt persilja innan du serverar.
  • 5. 260 kal, 13 g fett, 88 mg kolesterol, 25 g protein