Kycklinglår i mustig örtkryddad vin- och tomatsås.

Recept från Eatingwell

2 kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 10 kycklinglår, utan skinn
  • 4 baconskivor
  • 1 stor lök, tunnt skivad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 2,5 dl torrt vitt vin
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 tsk salt
  • hackad persilja
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Stek baconskivorna hårt i stekpanna, låt dem kallna på papper, smula dem sedan.
  • Stek löken i fettet tills den är mjuk, lägg då i vitlök, fänkålsfrön, peppar och lagerblad och stek det ett par minuter. Häll i vin, salt och tomater och låt det koka upp.
  • Lägg i kycklinglåren och häll tomatröran på och strö smulat bacon över. Koka 3 tim på hög eller 6 tim på låg.
  • Ta bort lagerbladet och strö över klippt persilja innan du serverar.

Diskussion om Kyckling i vin- och tomatsås

2 tankar om “Kyckling i vin- och tomatsås

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Kall marinerad kycklingfilé

schedule12m

4.1 / 5. 16

Amerikansk chilikyckling

schedule6-8 tim på låg

4 / 5. 30

Röd paprikakyckling

schedule4-6 tim på låg

4 / 5. 16

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept