Kyckling med röd curry och nudlar
Kyckling med röd curry och nudlar
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 15m tillagningstid

Kyckling med röd curry och nudlar

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Detta är min senaste Crock-Pot Express-favorit: Red Curry Chicken Nudles. Det finns inte många snabbare och godare middagsidéer när man gillar thailändsk mat. Detta är min favorit av currygrytor som alla tillagas på cirka 10 eller 15 minuter i Express. Här behöver du bara lägga till nudlar.

Originalreceptet finns här 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 msk olivolja
  • 2 kycklingbröst, tärnad i 2 cm kuber
  • 2 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 msk färsk hackad ingefära
  • 0,5 dl röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk sojasås
  • 1 röd paprika, skivad
  • 2,5 dl sugarsnaps
  • 225g risnudlar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Hackade jordnötter
  • Sesamfrön
  • Hackad färsk koriander
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg alla ingredienser förutom röd paprika, sugarsnaps och risnudlar i Express. Ställ in på manuell och tryckkoka på hög i 3 minuter. Den tar cirka 10 minuter att förvärma och sedan 3 minuter att laga.
  • 2. När den är klar trycker du på Avbryt och släpper ut ångan direkt, väntar tills tryckmätaren sjunkit och locket är säkert att öppna.
  • 3. Under tiden häll 1 msk olivolja över risnudlarna. Koka vatten i din vattenkokare, häll det sedan över nudlarna och rör om. Blötlägg i en stor skål i 1-2 minuter tills nudlarna bara är mjukna (de bör vara hårda i mitten). Töm och sätt åt sidan.
  • 4. Öppna den Express, lägg i paprika och sugarsnaps och låt det sedan stå i 5 minuter. Lägg de kokta risnudlarna i portionsskålar och fyll sedan på med currygrytan och topping. Servera och njut!