Kycklinggryta med potatis i Crockpot slowcooker måste vara det smidigaste receptet jag har! Jag ställde frågan på Instagram vad folk vill ha för recept och då blev svaren “gryta, enkelt, billigt och Balkan”. Den här grytan är just det – enkel och Balkaninspirerad! Det enda du behöver göra är att lägga i kyckling, potatis, lök och paprika. Sedan i med lite kryddor och vitt vin, på med locket och efter 4 timmar har du en gryta som innehåller allt. Det här är anledningen till varför jag älskar min slowcooker!
Allt började med att min svärmor gav mig en lergryta för många år sen. Jag blev helt överförtjust i det sättet att laga mat. Efter några år upptäckte jag Crockpot, som var lite samma sak, fast nu slapp jag momentet att lägga lergrytan i blöt, vilket var skönt. När jag lagade i lergryta var jag dessutom alltid lite orolig för att det skulle rinna över och tung att plocka ut ur ugnen var den också. Allt det slipper jag nu. Här kommer recept för dig som gillar smidig matlagning!
3 kommentarer »Ingredienser
- 1 ½ kg kycklinglårfilé
- 1 kg potatis
- 3 gula lökar
- 2 röda paprikor
- 3 msk paprikapulver
- 2 msk Vegeta
- 2 tsk torkad timjan
- Chiliflakes
- Svartpeppar
- 1 ½ dl vitt vin (går att byta ut mot 1 ½ dl vatten)
- ev. salt
Gör så här
- Skär kycklinglårfiléerna i tre delar
- Skala potatisen och skär i mindre bitar. Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla paprikorna
- Lägg alla ingredienser i Crockpoten och blanda väl. Lägg på locket och starta Crockpoten på högsta läget i 4 timmar. Grytan är klar när potatisen är mjuk.
- Smaka av med salt. Servera ihop med ett gott bröd som du kan doppa i grytan.
Diskussion om Kycklinggryta med potatis – allt i en Crockpot
3 tankar om “Kycklinggryta med potatis – allt i en Crockpot”
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Krämig chilikyckling i Express
Fylld hel kyckling
Pulled chicken med ost
UTFORSKA MODELLER
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept
Med en msk tomatpuré och lite grädde 15min innan det är klart, blev perfekt!
ska det bara vara 1,5 dl vin eller vatten?
Ja det står vin “ELLER” vatten.