Denna kycklingsoppa som serveras utan tortilla, är en perfekt vardagsmiddag att komma hem till efter en hektisk dag, eller som en lätt lunch mitt i veckan. Vem älskar inte en stor skål fylld med soppa och strimlad kyckling? Den har mycket smak är fylld med protein och är en otroligt tillfredsställande twist på en klassisk måltid.
Med kryddiga jalapeños, chili-pulver och koriander och avokado eller guacamole som toppning, kommer du inte ens att sakna de tortillor som alltid blir fuktiga ändå. Laga denna soppa på hög värme så är den klar på bara fyra timmar, eller prova lågt och långsamt om du kommer vara borta hela dagen. Hur som helst kommer slutprodukten att vara riktigt tillfredsställande.
Inga kommentarer »Ingredienser
- 3-4 kycklingbröst utan ben
- 2 gul lök, hackad
- 1 röd paprika, hackad
- 1 jalapeno, hackad
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 2 burkar (8dl) hackade tomater
- 1 l kycklingbuljong
- 1 dl grön chili (burk)
- 2 msk olivolja
- 2 tsk chilipulver
- 1 tsk spiskummin
- Peppar och salt
Gör så här
- Förvärm olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Stek lök, paprika, jalapeño och vitlök tills löken är genomskinlig.
- Flytta de stekta grönsakerna till din Crock-Pot och tillsätt de övriga ingredienserna.
- Koka i 4 timmar på hög, eller 7 timmar på låg.
- När allt är kokt, ta upp kycklingen och lägg på en skärbräda eller tallrik. Använd två gafflar till att dela kycklingen i bitar. Lägg tillbaka kycklingen i grytan och rör om.
- Sleva upp soppan i serveringskålar och toppa med koriander och guacamole. Njut!
Diskussion om Kycklingsoppa
Mer recept med Fågel
som huvudingrediens
Citron & vitlökskyckling
Koreansk kyckling
Röd paprikakyckling
UTFORSKA MODELLER
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept