Kycklingsoppa
Kycklingsoppa
  • 4-6 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Kycklingsoppa

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna kycklingsoppa som serveras utan tortilla, är en perfekt vardagsmiddag att komma hem till efter en hektisk dag, eller som en lätt lunch mitt i veckan. Vem älskar inte en stor skål fylld med soppa och strimlad kyckling? Den har mycket smak är fylld med protein och är en otroligt tillfredsställande twist på en klassisk måltid.

Med kryddiga jalapeños, chili-pulver och koriander och avokado eller guacamole som toppning, kommer du inte ens att sakna de tortillor som alltid blir fuktiga ändå. Laga denna soppa på hög värme så är den klar på bara fyra timmar, eller prova lågt och långsamt om du kommer vara borta hela dagen. Hur som helst kommer slutprodukten att vara riktigt tillfredsställande.

Recept av: Deanna Dorman

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 3-4 kycklingbröst utan ben
  • 2 gul lök, hackad
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 jalapeno, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 burkar (8dl) hackade tomater
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 dl grön chili (burk)
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • Peppar och salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Guacamole, avokado
  • Färsk koriander
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Förvärm olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Stek lök, paprika, jalapeño och vitlök tills löken är genomskinlig.
  • 2. Flytta de stekta grönsakerna till din Crock-Pot och tillsätt de övriga ingredienserna.
  • 3. Koka i 4 timmar på hög, eller 7 timmar på låg.
  • 4. När allt är kokt, ta upp kycklingen och lägg på en skärbräda eller tallrik. Använd två gafflar till att dela kycklingen i bitar. Lägg tillbaka kycklingen i grytan och rör om.
  • 5. Sleva upp soppan i serveringskålar och toppa med koriander och guacamole. Njut!