Denna kycklingsoppa som serveras utan tortilla, är en perfekt vardagsmiddag att komma hem till efter en hektisk dag, eller som en lätt lunch mitt i veckan. Vem älskar inte en stor skål fylld med soppa och strimlad kyckling? Den har mycket smak är fylld med protein och är en otroligt tillfredsställande twist på en klassisk måltid.

Med kryddiga jalapeños, chili-pulver och koriander och avokado eller guacamole som toppning, kommer du inte ens att sakna de tortillor som alltid blir fuktiga ändå. Laga denna soppa på hög värme så är den klar på bara fyra timmar, eller prova lågt och långsamt om du kommer vara borta hela dagen. Hur som helst kommer slutprodukten att vara riktigt tillfredsställande.

Recept av: Deanna Dorman

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 3-4 kycklingbröst utan ben
  • 2 gul lök, hackad
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 jalapeno, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 burkar (8dl) hackade tomater
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 dl grön chili (burk)
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • Peppar och salt
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Förvärm olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Stek lök, paprika, jalapeño och vitlök tills löken är genomskinlig.
  • Flytta de stekta grönsakerna till din Crock-Pot och tillsätt de övriga ingredienserna.
  • Koka i 4 timmar på hög, eller 7 timmar på låg.
  • När allt är kokt, ta upp kycklingen och lägg på en skärbräda eller tallrik. Använd två gafflar till att dela kycklingen i bitar. Lägg tillbaka kycklingen i grytan och rör om.
  • Sleva upp soppan i serveringskålar och toppa med koriander och guacamole. Njut!

Diskussion om Kycklingsoppa

Lämna ett svar

Mer recept med Fågel
som huvudingrediens

Citron & vitlökskyckling

schedule15m

4 / 5. 35

Koreansk kyckling

schedule7-8 timmar

3.6 / 5. 7

Röd paprikakyckling

schedule4-6 tim på låg

4 / 5. 16

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!

Se recept