
Under vårens högtider hittar du alltid någon form av morotsrätt på bordet. Det är ett perfekt tillbehör till skinka och lammstek. Jag föredrar grönsaker med tuggmotstånd och detta recept har definitivt det, vilket kan vara lite överraskande eftersom receptet är helt och hållet lagat i slowcookern.
Går med fördel att ångkoka morötterna i en Crockpot Multicooker Express.
Receptet kommer från The cookie writer
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kg morötter, skurna i stavar
- 1 gul lök, hackad
- 50 g smör
- 1 msk färsk timjan, hackad + mer till garnering
- 1 dl färskpressad citronsaft
- 1 msk citronzest
- 2 tsk farinsocker (valfritt)
- Salt och peppar
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg morötterna och löken i en Crock-Pot
- Blanda smör, timjan, zest, och citronsaft i en skål. Häll det sedan över morötterna. Krydda med salt och peppar.
- Koka på high i 3 timmar. Rör gärna om efter halva tiden.
- När det är 15 min kvar, rör i socker (om ni tycker att det behövs)
- Garnera med färska timjankvistar.
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot